Roma

Dos ferits en esclatar paquets bomba a les ambaixades de Suïssa i Xile a Roma

Una desconeguda Federació Anàrquica Informal ha reivindicat l'autoria dels paquets bomba que han esclatat a les ambaixades de Suïssa i Xile a Roma, segons fonts policials. El primer paquet ha explotat a l'ambaixada suïssa i ha ferit un funcionari de 53 anys, a qui han ingressat greu a l'hospital. L'explosió s'ha produït quan el funcionari ha obert el paquet. Té ferides a les dues mans i no es descarta que se li hagin d'amputar. El segon paquet bomba ha afectat un funcionari xilè, que s'ha ferit lleument en obrir el paquet. Paral·lelament, la policia ha evacuat l'ambaixada de la UE a Suïssa per una carta sospitosa.

Actualitzat
Aquests atemptats han coincidit amb el dia en què el Senat italià ha debatut i aprovat definitivament una reforma universitària que ha tret al carrer milers d'estudiants en manifestacions de protesta, no només a Roma, sinó també en altres ciutats del país. Aquesta reforma preveu retallades a les universitats públiques i als fons per a la recerca, i privilegia l'educació privada.

Segons fonts policials, s'hauria trobat un text dins una caixa que era prop d'un dels ferits, on una desconeguda Federació Anàrquica Informal reivindicava l'autoria dels paquets bomba.

La ciutat es manté parcialment blindada després de les manifestacions de dimecres i de la troballa d'un altre artefacte en una de les estacions de metro de Roma. Les principals ciutats italianes es troben en estat d'alerta per les manifestacions estudiantils.


VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut