Un dels moments de l'assalt a la seu de la delegació del Govern a Madrid, el 2013
Un dels moments de l'assalt a la seu de la delegació del Govern a Madrid, el 2013

Dos falangistes condemnats per l'atac a Blanquerna, autoritzats a ser candidats a Madrid

La Junta Electoral de Madrid autoritza que dos condemnats en ferm pel Suprem per l'atac a Blanquerna encapçalin la llista de Falange a les eleccions del 4 de maig

RedaccióActualitzat

La Junta Electoral Provincial de Madrid ha autoritzat que dos falangistes condemnats pel Tribunal Suprem per l'atac a la seu de la delegació del Govern a Madrid el 2013 es presentin com a candidats a les eleccions de l'assemblea madrilenya del 4 de maig. Manuel Andrino Lobo és el cap de llista de Falange Española de las JONS en aquestes eleccions i Jesús Fernando Fernández Gil figura en el número 8 de la candidatura falangista.

L'associació Drets havia presentat un recurs contra la llista de la formació d'extrema dreta amb l'argument que Andrino i Fernández estan condemnats pel Suprem amb sentència ferma.

En canvi, la Junta Electoral de Madrid considera que no s'acredita que cap dels dos es trobin complint pena privativa de llibertat per sentència ferma ni que estiguin privats del dret de sufragi, igualment per sentència ferma.

Set anys i set mesos després de l'assalt a Blanquerna, cap dels 14 condemnats encara no ha ingressat a la presó.

Dos dels falangistes condemnats per l'assalt al centre Blanquerna e 2013 podran anar a les llistes del 4M
Dos dels falangistes condemnats per l'assalt al centre Blanquerna el 2013 podran anar a les llistes del 4M

L'associació Drets recorda que la sentència contra els 14 assaltants de la seu del govern a Madrid és ferma des del mes de juliol i ja ha presentat recurs a la decisió de la Junta Electoral de Madrid. Els sorprèn que la JEC digui que no els consta acreditada la condemna quan un dels seus membres formava part de la sala del Suprem que els va condemnar.

Els 14 assaltants al centre Blanquerna han de complir penes d'entre dos anys i set mesos i dos anys i nou mesos de presó, tal com fixa l'última sentència del Tribunal Suprem.

La primera setmana d'abril, l'Audiència Provincial de Madrid va aturar l'ingrés a la presó de deu dels catorze condemnats per l'atac a l'espera que el Tribunal Constitucional resolgui els recursos d'empara que han presentat. Pel que fa als altres quatre, dos estan a l'espera que el Tribunal Suprem informi sobre peticions d'indult i dos més estan en cerca i captura.

El cap de llista de Falange a la Comunitat de Madrid, Manuel Andrino Lobo, també està processat en un jutjat de Barcelona acusat d'incitar a l'odi en un discurs del 12 d'octubre del 2013 a Montjuïc.

Dos dels falangistes condemnats per l'assalt al centre Blanquerna el 2013 podran anar a les llistes del 4M
Dos dels falangistes condemnats per l'assalt al centre Blanquerna el 2013 podran anar a les llistes del 4M
ARXIVAT A:
Extrema dretaDelicte d'odi
Anar al contingut