Regne Unit

Dos exministres britànics acusen Blair de tergiversar i exagerar els informes sobre l'Iraq

Les acusacions de manipulació contra el govern britànic a causa de la guerra a l'Iraq ja han arribat al Parlament, on una comissió especial investiga si la informació donada per Tony Blair a la cambra sobre el règim de Saddam Hussein era correcta. Ahir van testificar dos ministres britànics que van dimitir a causa de la guerra a l'Iraq i van acusar clarament Tony Blair de tergiversar i exagerar els informes dels serveis secrets.

Actualitzat
Demolidor testimoni contra el primer ministre britànic, Tony Blair. L'han fet dos antics companys, els dos ministres laboristes que van dimitir a causa de la crisi de l'Iraq i les denúncies de manipulació dels informes de l'espionatge britànic sobre el règim de Saddam Hussein per convèncer l'opinió pública que calia anar a la guerra. Ahir, Robin Cook i Clare Shrot van reiterar les seves acusacions davant del Comitè d'Afers Exteriors del Parlament, que estudia el cas. Segons aquests exministres, Blair ja tenia previst anar a la guerra i va manipular els serveis secrets per aconseguir-ho. Washington, també denunciat
També han fet denúncies semblants contra els Estats Units els congresistes demòcrates i alguns agents de la CIA. El paper de l'administració Bush s'està estudiant en dues comissions ordinàries del Congrés, però els republicans han conseguit impedir que es creés una comissió especial sobre aquest afer.
Anar al contingut