Barcelona

Un espanyol i una mexicana amb doble nacionalitat entre les 129 víctimes dels atacs de París

S'ha informat de dos espanyols morts més, aquesta informació s'ha confirmat oficialment, però les dues famílies ho han desmentit

RedaccióActualitzat

Els atemptats de París han costat la vida a almenys un ciutadà espanyol i una dona amb doble nacionalitat.

Una de les víctimes van morir a la sala Bataclan. Un és Juan Alberto González Garrido, de 29 anys, identificat dissabte.

Aquest diumenge al matí s'ha informat de la mort de dues persones més: Alberto Pardo Touceda, d'uns 33 anys, a la sala Bataclan, i Jorge Alonso de Celada, nascut el 1956, que hauria mort en una de les terrasses on van atacar els terroristes.

La família ho desmenteix

Tot i la confirmació oficial, les famílies de Pardo i Alonso han explicat que els dos s'han posat en contacte amb ells per telèfon i missatge per dir-los que estan sans i estalvis.

La mare de Pardo assegura que el seu fill li ha trucat des d'Estrasburg, on viu des de fa un any. A més, el jove ha publicat un missatge al seu Facebook, on assegura que està sa i estalvi i fins i tot fa broma de la situació.

En el cas de Jorge Alonso de Celada la situació és més confusa. El seu fill assegura que ha rebut dos correus electrònics en que el seu pare li comunica que està viu. Alonso també hauria trucat a la seva dona.

Finalment, el president espanyol, Mariano Rajoy, ha assegurat que només pot confirmar la mort d'un espanyol

El govern mexicà també ha confirmat la mort d'una dona que té la doble nacionalitat mexicana i espanyola. És Michelli Gil Jaimez, de 27 anys, que viu a Veracruz. És filla d'una família d'empresaris d'origen espanyol.

Un espanyol ferit

L'ambaixada francesa ha comunicat que un altre espanyol també ha estat mort en l'atac a la capital francesa. Es tracta d'Iván Garcia, de 39 anys. L'home va viatjar des de Madrid per reunir-se amb tres amics a París. Van decidir anar a la sala de festes Bataclan, al concert del grup de rock Eagles of Death Metal.

Mentrestant, continuen avançant les investigacions. De moment, el govern francès manté l'estat d'emergència a tot el país i el balanç oficial de víctimes es manté en 129 persones mortes i més de 350 ferits.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut