Barcelona

Dos empresaris diuen que CDC els va obligar a fer factures falses a nom del Palau

Un d'ells ha apuntat directament a l'extresorer del partit Carles Torrent, mort el 2005, però n'ha desvinculat totalment el successor, Daniel Osàcar

RedaccióActualitzat

Dos dels empresaris acusats reconeixen al tribunal que jutja l'espoli del Palau de la Música que van facturar al Palau les feines que feien per Convergència. Un d'ells ha apuntat directament a l'extresorer del partit Carles Torrent, mort el 2005, però n'ha desvinculat totalment el successor, Daniel Osàcar.

Durant el judici del cas Palau, els màxims responsables de dues empreses que van treballar per a CDC en campanyes electorals en matèria de publicitat i producció audiovisual, han explicat que el partit els va dir que no tenia diners per pagar-los i que ho faria el Palau.

Un dels empresaris, Miquel Jiménez Salinas, de l'empresa Altraforma, ha declarat com a acusat i ha reconegut que va fer servir el Palau perquè li va dir Convergència i perquè volia cobrar aviat.

"Ens van trucar de Convergència i ens van dir: 'factura aquí amb aquest concepte'"

L'altre empresari Juan Manuel Parra ha dit que el Palau va pagar part de la campanya de CDC el 20014. Aquest empresari va cobrar un milió d'euros del Palau pels serveis que va fer a Convergència.

En canvi , els dos ex directius de l'empresa Ferrovial han negat que el patrocini que feien al Palau fos per pagar comissions a Convergència- Pedro Bienaventura, ex director general de Ferrovial. Segons Buenaventura els 11 milions aportats en 10 anys al Palau eren per a concerts.

Donatius a CDC

L'últim acusat en declarar aquest divendres ha estat Pedro Luis Rodríguez Silvestre, de les empreses Mail Rent, New Letter i Letter Graphic, dedicades al mailing i la publicitat. Ha explicat que juntament amb quatre socis més portaven les tres empreses. Ha dit que feia tasques comercials, però cap dels seus clients era CDC ni el Palau de la Música, que eren d'un altre comercial.

Tot i que ha dit que ni CDC ni el Palau eren grans clients en termes econòmics, malgrat que representaven prop del 20% de la facturació, ha dit que tots dos eren clients de "renom".

El fiscal acusa aquestes tres empreses de facturar al Palau feines fetes per a CDC.

 

Tota la informació del desfalc de Millet i Montull i el presumpte finançament de CDC, a l'"Especial cas Palau"

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut