Dos detinguts que feien "botellón" al Raval acusen la Guàrdia Urbana de violència policial

RedaccióActualitzat

Dues persones han estat detingudes aquest dimarts al vespre al barri del Raval de Barcelona i acusades dels delictes de resistència i atemptat contra agents de la Guàrdia Urbana.

Els fets haurien passat, segons la policia local barcelonina, quan uns agents van veure una vintena de persones que eren al carrer fent "botellón", i s'hi van acostar per informar-les que estaven incomplint l'estat d'alarma i les ordenances municipals.

Aleshores, segons la Guàrdia Urbana, una d'aquestes persones "va intentar marxar amagant la beguda", i quan van voler aturar-la "més persones que eren a la zona es van afegir a l'actuació increpant els agents sense mantenir les distàncies de seguretat".

Els agents van demanar reforços i es va acabar detenint dues persones en una acció en què dos agents van resultar ferits.

 

 


La Guàrdia Urbana també informa que els detinguts van ser traslladats a un centre mèdic, com marca el procediment quan es produeixen "detencions amb resistència".

Les dues persones detingudes han quedat en llibertat durant la matinada.

Es tracta de militants del Sindicat de l'Habitatge del Raval, entitat que ha acusat la Guàrdia Urbana de violència policial.

En dos missatges a Twitter, en què mostren imatges dels fets, parlen de "brutal agressió" a diverses persones i de "detenció injustificada".

 

 

Els vídeos mostren com un grup d'agents immobilitza una persona al terra.

Des de la plataforma de suport legal Alerta Solidària també s'ha lamentat aquesta actuació policial i s'ha demanat responsabilitats als responsables polítics de la Guàrdia Urbana.

 

 

Els fets van passar després d'una manifestació convocada per Recuperem els carrers que havia transcorregut pel Raval sense incidents.

Des de Recuperem els carrers asseguren que la Guàrdia Urbana va detenir aquestes dues persones quan caminaven pel carrer tornant de la concentració que va tenir lloc dimarts al vespre a Barcelona.

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut