El vehicle portava una quinzena de farcells amb uns 500 quilos d'haixix (Mossos)
El vehicle portava una quinzena de farcells amb uns 500 quilos d'haixix (Mossos)
La Jonquera

Dos detinguts quan transportaven mitja tona d'haixix dins el cotxe a la Jonquera

Els Mossos els havien seguit des de Bellaterra en detectar uns farcells sospitosos carregats al maleter quan el vehicle estava aturat en una retenció

RedaccióActualitzat

Detinguts dos homes de nacionalitat francesa a la Jonquera quan transportaven 500 quilos d'haixix per l'AP-7. En una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i l'Agència Tributària, els agents van aturar un vehicle amb matrícula francesa sospitós de transportar gran quantitat de droga quan estava aturat en una gasolinera de la Jonquera.

Els Mossos l'havien seguit durant gairebé 150 quilòmetres. Dos vehicles de Mossos havien detectat un Range Rover blanc amb matrícula francesa que portava uns farcells de roba dels que s'usen habitualment per transportar haixix que estava aturat en una retenció de trànsit a l'AP-7, a Bellaterra.

Els agents van observar, a través del vidre posterior del vehicle, el que semblaven tres fardells de roba amb un cordatge de color verd, els característics que s'utilitzen per al transport d'haixix. En comprovar les dades de la matrícula, van saber que el vehicle s'havia saltat un control policial a la demarcació de Castelló, motiu pel qual es va decidir el seguiment i control del cotxe.

Durant el trajecte, el turisme va fer nombroses maniobres destinades a detectar i evitar qualsevol eventual control policial.

El seguiment va acabar en una gasolinera de la Jonquera on el vehicle francès va fer una aturada per omplir el dipòsit. Allà, els Mossos el van interceptar i escorcollar. Dins el maleter hi van trobar una quinzena de farcells carregats amb 500 quilos d'haixix.


L'operació es va saldar amb dos detinguts que van ser posats a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres. Es van comissar prop de 500 quilos d'haixix, dos vehicles, a més de documentació i diversos telèfons mòbils.

El jutge ha decretat l'ingrés a la presó per a l'arrestat que conduïa el cotxe on es transportava la droga i la llibertat amb càrrecs per al segon, que en aquest cas conduïa el vehicle llançadora.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraDrogues
Anar al contingut