Imatge de la concentració feixista del 17 d'octubre
Imatge de la concentració feixista del 17 d'octubre

Dos detinguts per una agressió ultra després d'una manifestació a Artós per la sentència

Cinc persones van agredir un jove al metro de Barcelona el 17 d'octubre del 2019, després de dues concentracions que van coincidir a la plaça Artós

Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta setmana dos homes de grups d'extrema dreta per una greu agressió a un jove al metro de Barcelona. Cinc persones van atacar la víctima després de participar en una manifestació d'ultres a la plaça Artós, al barri de Sarrià de Barcelona, el 17 d'octubre. El jove havia participat en una convocatòria antifeixista.

Els agressors, quatre nois i una noia, van provocar un fort traumatisme cranioencefàlic al jove antifeixista i van trencar-li dues peces dentals. De moment, als dos detinguts se'ls atribueix un delicte de lesions greu amb agreujant d'odi.

Els fets van passar el 17 d'octubre, durant la quarta nit consecutiva d'aldarulls a Barcelona per la sentència del procés. Dues manifestacions, una d'ultres i una antifeixista, van coincidir a la plaça Artós de Barcelona. El mateix dia es van produir altres agressions, però la d'aquest jove no va transcendir als mitjans.

 

Un dels autors del delicte es troba a la presó de Lledoners, on compleix pena per altres agressions. L'altre va ser detingut a Cornellà de Llobregat. Els dos formen part de col·lectius d'extrema dreta i faccions radicals de seguidors d'equips de futbol.

La investigació continua oberta per identificar els altres tres autors del delicte. Abans d'aquesta agressió al metro, el mateix grup va increpar una noia amb insults racistes.

 

 

Manifestacions a la plaça d'Artós

El 17 d'octubre dues manifestacions, una d'ultres i una antifeixista, van coincidir a la plaça Artós, al barri de Sarrià de Barcelona. Cada grup estava integrat per unes 300 persones i els Mossos d'Esquadra van separar-los amb un cordó de seguretat d'entre uns 50 i 100 metres.

Els ultres portaven bengales i coets, van fer salutacions feixistes i crits a favor de Hitler i Franco i contra l'independentisme i contra Pedro Sánchez. També van cantar el "Cara al sol".

Més tard, a la cantonada entre els carrers Balmes i Rosselló, uns manifestants d'ultradreta van apallissar brutalment un jove antifeixista. També hi va haver una agressió a un jove ultra que, segons els atacants, portava un ganivet de grans dimensions.

ARXIVAT A:
Judici procésExtrema dreta
Anar al contingut