Investiguen una agressió sexual a una dona a Reus
La dona va presentar denúncia per l'agressió de tres homes (Mossos d'Esquadra)

Quatre detinguts per una agressió sexual a una noia amb discapacitat al Segrià

Els fets van passar diumenge a la tarda a Rosselló, quan un dels homes hauria agredit sexualment la noia i els altres no haurien fet res per evitar-ho

RedaccióActualitzat

Són quatre els detinguts per l'agressió sexual a una noia de 16 anys amb discapacitat a Rosselló, al Segrià. Els Mossos d'Esquadra han detingut aquesta nit dos homes més, que s'afegeixen als altres dos que ja estaven sota custòdia policial. 

La víctima és una noia de 16 anys amb discapacitat. Els fets van passar aquest diumenge a la tarda. Un dels detinguts hauria agredit sexualment la noia i els altres no haurien fet res per evitar-ho, segons la policia.

Els dos nous detinguts son dos homes, companys de pis dels dos primers arrestats, que haurien estat testimonis de l'agressió i no haurien fet res per impedir-la. Segons la policia, a aquests dos nous arrestats ja se'ls va prendre una declaració inicial diumenge, després de tenir lloc els fets però van quedar en llibertat.

Després de l'interrogatori amb la víctima, els mossos han decidit arrestar-los també al considerar que són còmplices de l'agressió tot i no participar-hi, mentre que els dos primers detinguts se'ls acusa d'un delicte contra la llibertat sexual.  

De moment, tots quatre detinguts són a la comissaria de Lleida, pendents de passar a disposició judicial.

Aquest dilluns a la tarda hi ha hagut una concentració de rebuig als carrers del poble. Desenes de persones van sortir al carrer, de manera espontània.



El 80% de les dones amb discapacitat, víctimes

Les dones amb discapacitat tenen un risc quatre vegades més alt que la resta de dones de patir violència sexual.

El 80% de les dones amb discapacitat son víctimes de violència masclista, segons un estudi de la Universitat Oberta de Catalunya, tal com explica la investigadora Asun Pié Balaguer:

"Pateixen la violència masclista amb major mesura, amb major grau i en un nivell més ampli de formes de violència que la resta de dones. Amb l'agreujant que l'alarma social que es crea no és la mateixa que es crea en una dona sense discapacitat." 

La situació de violència l'agreuja sovint el fet que les dones amb diversitat funcional es topen amb barreres per accedir als recursos disponibles. I, a més, tenen els agressors molt a prop.

 

Com actuar si es pateix una agressió sexual

És habitual que les persones agredides tinguin sentiment de culpa, però en realitat han patit un delicte i hi ha professionals que les poden ajudar.

Els experts recomanen que, en la mesura que pugui, la víctima intenti no dutxar-se, canviar-se de roba ni rentar-se les dents per poder recuperar més proves.

Si la víctima té 16 anys o més, s'ha de dirigir al seu hospital de referència. Si és a l'àrea de Barcelona, la unitat de referència és el servei d'urgències de l'Hospital Clínic.

Des de l'hospital es farà un comunicat a Fiscalia. Si després no es posa denúncia no s'activarà, però servirà per si es vol fer amb posterioritat, ja que la dona té fins a 5 anys per fer una denúncia oficial. 

 

 

Anar al contingut