Dos detinguts per l'agressió homòfoba la nit de Sant Joan a Sant Adrià de Besòs
Banderes de l'arc de Sant Martí, aquesta setmana en un acte a Nova York per commemorar el Dia de l'Orgull LGTBI (Reuters)

Dos detinguts per l'agressió homòfoba la nit de Sant Joan a Sant Adrià de Besòs

Els dos joves, un d'ells menor d'edat, s'han entregat als Mossos després de saber que els tenien identificats

RedaccióActualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos joves que s'han entregat com a autors de l'agressió homòfoba de la nit de Sant Joan a Sant Adrià de Besos.

Els dos joves, un d'ells menor d'edat, s'han lliurat als Mossos després de saber que els havien identificat a través de les càmeres de videovigilància d'un local pròxim al lloc dels fets.

Els dos detinguts estan acusats d'un delicte de lesions amb agreujant d'odi i discriminació per haver agredit amb una ampolla de vidre una parella de nois a qui van insultar per la seva condició homosexual. Les víctimes van fugir corrents i van ser ateses a l'Hospital del Mar de Barcelona. Un d'ells tenia una ferida oberta al llavi i va requerir punts de sutura.

Fa poc més d'una setmana hi va haver una altra agressió homòfoba a Sant Boi de Llobregat, quan quatre menors van insultar, amenaçar i donar cops a uns joves LGTBI.


Augmenten les agressions
 

Dos detinguts per l'agressió homòfoba la nit de Sant Joan a Sant Adrià de Besòs
Les agressions homòfobes s'han incrementat els últims mesos (EFE/Juan Carlos Caval)


L'Observatori contra l'Homofòbia diu que hi ha un augment "alarmant" d'aquestes agressions i demana recursos a la Generalitat per evitar-les. Denuncia un increment d'un 41% de casos contra el col·lectiu LGTBI, amb 160 incidències durant l'últim any.

El seu president, Eugeni Rodríguez, afirmava fa uns dies que hi ha molts més casos que no es denuncien perquè a les víctimes no els és fàcil explicar la seva experiència: "No és fàcil encoratjar-te i dir que t'han agredit o t'han discriminat per ser una persona LGTBI. El que és cert és que els últims anys hi ha en l'aire un discurs d'odi generat tots sabem per qui, per una altra dreta que ha arribat per quedar-se, que també dona un ideari que abans no es donava."

A l'àmbit mundial també hi ha un increment de casos. Especialment els últims mesos. Amnistia Internacional (AI) denuncia que la crisi del coronavirus ha intensificat la discriminació del col·lectiu LGTBI. Diu que se'ls ha acusat de ser els responsables de la pandèmia, se'ls ha reprimit amb l'excusa de saltar-se la quarantena i han patit tractes humiliants.

En total, són uns 70 països arreu del món on es penalitzen les relacions homosexuals, i en 12 països això pot suposar la pena de mort.

 

 

ARXIVAT A:
Sant JoanLGTBIQ+PolicialHomofòbia
Anar al contingut