Forces especials franceses a l'exterior del supermercat a Trèbes
Forces especials franceses a l'exterior del supermercat a Trèbes

Dos detinguts per la presa d'ostatges a França reivindicada per Estat Islàmic

El balanç de la presa d'ostatges a prop de Carcassona és de 4 morts, amb l'atacant inclòs

Actualitzat

La policia francesa ha detingut un amic del suposat membre d'Estat Islàmic que ahir va matar tres persones durant la presa d'ostatges en un supermercat a Trèbes, a prop de Carcassona.

La detenció es va fer divendres a la nit per la seva presumpta implicació en els fets, segons han explicat fonts judicials. És la segona detenció relacionada amb el cercle més íntim de Redouane Lakdim, l'autor de l'atac. Poc després d'identificar Lakdim, es va detenir la seva parella.

El segon detingut seria un menor nascut el 2000 a qui s'investiga acusat de pertànyer a una organització terrorista.

El balanç de la presa d'ostatges en un supermercat a la població de Trèbes és de quatre persones mortes, una d'elles l'atacant, i tres més de ferides.

 

 

L'home armat, que havia assegurat que parlava en nom de l'organització Estat Islàmic, va ser abatut pel GIGN, les forces especials de la policia francesa, segons fonts del Ministeri de l'Interior. L'atacant reclamava l'alliberament del terrorista detingut per la massacre de París del 2015, Salah Abdesalam.

De les 3 víctimes mortals a mans de Lakdim, un és el gendarme que es va oferir per subsituir l'últim ostatge civil que quedava dins del supermercat. El policia francès va aconseguir convèncer l'atacant per alliberar el civil a canvi d'ell. Hores després, el policia moria per les ferides de bala que havia rebut durant l'operació policial.

ARXIVAT A:
TerrorismeJihadisme Estat Islàmic
Anar al contingut