Madrid

Dos detinguts per fingir el seu propi segrest a Gandia i Las Palmas de Gran Canària

La policia ha detingut una dona a Gandia i un home a Las Palmas de Gran Canària, per haver fingit els seus propis segrestos, en un cas per motius passionals i en una altre per econòmics. La dona volia saber el que la seva parella estava disposada a fer per ella. Va enviar-li diversos SMS, en els quals es feia passar per un segrestador, i diverses fotografies seves lligada. De la seva banda, l'home es va disfressar per simular el seu propi rapte i justificar així la despesa de 130.000 euros que havia realitzat en màquines escurabutxaques.

Actualitzat
La policia va començar a investigar la desaparició de la dona després de la denúncia de la seva parella que va rebre al seu mòbil una fotografia d'ella lligada de peus i mans, seguida d'un text en què li exigien el pagament de 20.000 euros pel seu alliberament. A aquest missatge en van seguir d'altres en què els suposats segrestadors reclamaven el pagament del rescat i demanaven que no s'avisés la policia.

Els agents van sospitar que els segrestadors i la dona podrien trobar-se per Benidorm o Dénia i van establir un dispositiu fins que van localitzar el vehicle de la dona a l'N-332. Van seguir el cotxe fins a un centre comercial de Gandia i van comprovar que la suposada víctima viatjava sola i que es trobava en perfecte estat. La dona va assegurar als policies que havia estat alliberada aquell mateix matí, però després va canviar el seu relat i va reconèixer que va simular el seu propi segrest motivada per la mala situació personal que travessava.

Fingir el seu propi segrest ha estat el motiu pel qual la policia ha detingut també un home a Las Palmas de Gran Canària. L'home, director de diverses empreses de promoció immobiliària i jugador assidu a les màquines escurabutxaques, va simular la seva desaparició perquè havia apostat i perdut 130.000 euros de les societats que dirigia.

Amb la intenció de maquillar el forat que havia deixat, l'home va deixar un sobre amb papers en blanc a la caixa de seguretat que tenia contractada en una entitat bancària i es va disfressar als banys de la seva feina. Immediatament després va trucar a un company per dir-li "que l'havien segrestat" i que passaria un home amb la clau de la caixa de seguretat del banc per agafar tot el que hi hagués.

La suposada víctima, disfressada, es va dirigir a l'oficina on es trobava el seu company i li va lliurar la clau de la caixa. L'actitud nerviosa del company quan va arribar al banc per treure el sobre va aixecar les sospites d'una empleada que va decidir trucar a la policia.

El fals segrestat, en escoltar unes sirenes, es va treure la disfressa al bany i va esperar l'arribada del company, a qui li va explicar que els segrestadors l'havien enviat a ell perquè trigava molt. Instants després, la suposada víctima va agafar el sobre i va sortir de l'oficina, però en sortir al carrer es va trobar amb els agents que s'havien desplaçat a la zona i que li van intervenir el sobre amb papers blancs retallats que simulaven feixos de bitllets.
Anar al contingut