Barcelona

Dos detinguts pels aldarulls en el desallotjament de Can Vies, en què han cremat una unitat mòbil de TV3

Un grup d'incontrolats ha increpat increpant i perseguit els periodistes que cobrien la informació i han calat foc a una unitat mòbil de TV3

RedaccióActualitzat

El desallotjament de Can Vies, al barri de Sants de Barcelona, ha acabat amb diversos aldarulls entre manifestants i mossos d'esquadra. Hi ha hagut càrregues policials i llançament d'objectes. Fonts policials asseguren que hi ha dues persones detingudes i deu d'identificades per les batusses. 

No es té constància que hi hagi ferits a conseqüència d'aquests aldarulls, que han acabat amb un grup d'incontrolats increpant i perseguint els periodistes que cobrien la informació.

Un dels mitjans que n'ha sortit més malparat és TV3 perquè han cremat la unitat mòbil desplaçada per cobrir la notícia, situada a la cruïlla del carrer Joan Güell amb la plaça de Sants.

 

 

També ha rebut un altre mitjà, La Directa, que ha denunciat que els Mossos han intentat entrar a la seva seu i una persona ha quedat ferida pel trencament dels vidres. 

 

 

Els incidents han començat un cop acabada la manifestació que ha anat entre la plaça de Sants i l'estació de tren que porta el mateix nom. Els encaputxats s'han dispersat pels carrers del barri, han cremat contenidors i han trencat vidres de comerçs i bancs. També han malmès cabines telefòniques i parades d'autobús. 

A les 10 del vespre, el carrer de Sants continuava tallat i amb nombrosa presència policial. Els manifestants ja eren fora, però al carrer continuava havent-hi desenes de furgonetes dels Mossos i un helicòpter continuava vigilant la zona des de l'aire. 

El desallotjament de Can Vies, després de 17 anys d'ocupació, ha acabat a la tarda, després de sis hores i un fort desplegament de la policia perquè els 12 joves que eren a dins s'havien encadenat o atrinxerat per resistir-se. 

En un comunicat, Transports Metropolitans de Barcelona -propietari dels immobles de Can Vies- ha assegurat que no hi ha cap voluntat d'especular i que cedirà els terrenys a la ciutat de Barcelona. 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut