Tres dels agredits són tres membres de la companyia Eyas Dance Project Figueres (Es Mou/Mònica Quintana)

Dos detinguts i tres investigats per l'agressió homòfoba a uns ballarins a Figueres

Un dels arrestats és menor, l'altre té 21 anys i també són menors els tres investigats per l'agressió que va passar a principis de juliol en un festival de dansa

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut dos nois, un d'ells menor i l'altre de 21 anys, acusats de formar part del grup de joves que van increpar i agredir un grup de ballarins a Figueres a principis de juliol.

A més dels dos detinguts, els Mossos investiguen tres persones més, un noi i dues noies, també menors, com a presumptes autors d'un delicte contra els drets fonamentals i llibertats públiques i un delicte de lesions. 

Els acusen de ser els responsables de l'agressió homòfoba a un grup de quatre ballarins que havia participat en el festival de dansa i arts en moviment Figueres Es Mou. Primer per comentaris i crits despectius durant tota l'actuació al carrer el passat 3 de juliol. Després, quan, l'endemà, el grup de ballarins de la companyia de dansa tornaven a l'allotjament després de sopar i van coincidir al carrer amb els cinc joves, que els van abordar, insultar i agredir.

Un moment de l'actuació del duet italià Ivona al festival de Figueres (CCMA)


Els ballarins, que estaven de gira, van denunciar l'agressió davant de la policia d'Alacant que posteriorment va traspassar la investigació als Mossos, que ara han localitzat els cinc joves investigats.

D'aquest, només un és major d'edat i declararà al jutjat. Els altres quatre seran citats a declarar davant de la Fiscalia de menors a Girona.

El testimoni dels ballarins

Una de les víctimes, el coreògraf d'Eyas Dance Project Carlos Pérez González, va explicar que els agressors els van reconèixer i els van atacar amb insults clarament homòfobs, puntades de peu i cops de puny. També els van amenaçar amb una navalla i van perseguir un altre noi que va intentar ajudar-los:

"Van reconèixer un company dient 'mireu el maricó que ha ballat' i van començar amb el 'maricó, maricó, maricó', així tota l'estona, fins que van començar amb les empentes. Vam aconseguir allunyar-nos-en una mica i van venir corrents i donant puntades de peu i cops de puny. Per sort, ens vam poder defensar, i com que érem uns quants, els vam poder parar. També va aparèixer una persona que ens va voler ajudar amb un patinet i en aquell moment van treure una navalla."

En aquest vídeo pots veure'n els testimonis:

Dels quatre agredits, tres són de la companyia valenciana Eyas Dance Project (un ballarí, una ballarina i un coreògraf) i el quart és un ballarí del duet italià Ivona.

 

ARXIVAT A:
HomofòbiaMossos d'Esquadra
Anar al contingut