Dos detinguts acusats de preparar una "guerra racial" pagada amb el tràfic de drogues
Un agent de la Guàrdia Civil i un de Mossos despengen banderes nazis i supremacistes del domicili d'un dels detinguts (Vídeo de Mossos i Guàrdia Civil)

Dos detinguts acusats de preparar una "guerra racial" pagada amb el tràfic de drogues

Al setembre els Mossos ja van detenir dos homes més vinculats al supremacisme blanc per instigar atacs racistes com els de Nova Zelanda

RedaccióActualitzat

Agents dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil van detenir aquest dijous dos homes a Pamplona, a Navarra, i a Ronda, a Andalusia, acusats d'incitació a l'odi contra els estrangers.

La investigació dels Mossos els qualifica de supremacistes blancs, i els acusa de voler cultivar i vendre drogues per finançar "la guerra racial".

Activisme a les xarxes

Segons els Mossos, el cas va començar a finals del 2019, quan van localitzar a internet un document que exposava un ideari supremacista.

Van detectar que els autors actuaven amb perfils anònims a les xarxes socials per difondre missatges racistes contra estrangers i col·lectius minoritaris.

Alguns missatges elogiaven explícitament Brenton Tarrant, el supremacista blanc que el març del 2019 va assassinar 51 persones a dues mesquites de Nova Zelanda.

També exposaven la voluntat de crear "comunitats blanques armades" autosuficients i aïllades en àmbits rurals.


Dues detencions al setembre

Seguint els autors d'aquests missatges, el setembre ja van detenir dos homes de 30 anys a la Pobla de Cérvoles, a les Garrigues, i a Campello, a l'Alacantí.

Aquells dos detinguts havien viscut uns mesos en dues cases aïllades del municipi de la Pobla de Cérvoles, suposadament per preparar la creació d'una "comunitat blanca".

Les detencions de setembre es van fer perquè es va descobrir que un dels investigats planejava fer servir drogues per inhibir la voluntat d'una dona i violar-la.

Segons els Mossos, ha estat després d'escorcollar el domicili del detingut a Ronda que han descobert la intenció de vendre drogues per finançar els seus projectes.

Imatge de la detenció d'un dels dos acusats de supremacisme blanc (Vídeo de Mossos)


"Operació d'especial rellevància"

La nota de premsa conjunta de Mossos i Guàrdia Civil sobre aquesta operació afirma que per a aquests cossos policials el "nacionalisme blanc" és "una clara amenaça":

"Aquesta operació és d'especial rellevància donat que des dels Mossos d'Esquadra es considera la ultradreta, i més concretament el nacionalisme blanc, un àmbit extremista creixent que suposa una clara amenaça per a la seguretat a curt i mitjà termini."

Igual que els que van detenir al setembre, els dos detinguts d'aquest dijous han quedat en llibertat amb càrrecs després de declarar davant del jutjat de Lleida que instrueix la causa.

Escopetes trobades al domicili d'un dels detinguts (Foto: Mossos)

 

 

 

ARXIVAT A:
RacismePolicial
Anar al contingut