La plantació amb més de 10.000 plantes de marihuana desmantellada per mossos a Vilademuls (Pla de l'Estany) el 17 de juliol del 2017. Pla gener…
La plantació amb més de 10.000 plantes de marihuana desmantellada per mossos a Vilademuls (Pla de l'Estany) el 17 de juliol del 2017. Pla general. (horitzontal)

Dos detinguts a Vilademuls per cultivar 18.000 plantes de marihuana en un terreny

ACN Vilademuls.-Els Mossos d'Esquadra han desmantellat una important plantació de marihuana a Orfes, un nucli que pertany a Vilademuls (Pla de l'Estany). Es va localitzar ahir dilluns a la tarda amb 18.000 plantes cultivades en un terreny proper a un riu. Els agents van comprovar que allà mateix hi havia una cabanya habilitada amb dos llits i estris de cuina. Poc després, es van localitzar i detenir dos homes, de 36 i 50 anys, que s'encarregaven del cultiu i manteniment de la plantació. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions.

(En aquesta notícia s'especifica la xifra de 18.000 plantes de marihuana i no la de més de 10.000 com s'havia publicat en l'anterior notícia. La font informant ha acotat la xifra posteriorment. L'anterior noticia ja s'ha modificat)Les detencions són el resultat d'una investigació iniciada a la comissaria de Figueres per un delicte de tràfic de drogues, durant la qual es va tenir indicis de la existència d'una important plantació de marihuana en la comarca del Pla de l'Estany. Ahir a la tarda es va localitzar la plantació en un terreny situat al nucli d'Orfes, que pertany al municipi de Vilademuls. Els agents van constatar que es tractava d'una zona rural, molt propera a un riu, on hi havia 18.000 plantes de marihuana. En aquests terrenys també hi havia una cabanya amb dos llits i estris de cuina. La policia sosté que els homes detinguts conreaven la plantació i vivien allà per poder vigilar la plantació.Els detinguts tenen 36 i 50 anys i són de nacionalitat romanesa. Se'ls acusa d'un delicte contra la salut pública. Actualment estan a les dependències policials de Girona a l'espera de passar a disposició judicial durant les properes hores davant del Jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona.

Anar al contingut