Dos desapareguts després que el riu Francolí s'hagi endut el seu bungalou a Vilaverd
La força de l'aigua s'ha endut completament el celler Randé Masdéu, a l'Espluga de Francolí
Vilaverd

Dos desapareguts després que el riu Francolí s'hagi endut el seu bungalou a Vilaverd

La Conca de Barberà és una de les comarques més afectades per les pluges de la llevantada

Actualitzat

Una mare i el seu fill han desaparegut aquest dimarts a la nit a Vilaverd arrossegats pel riu Francolí, durant la llevantada que assola diversos indrets de CatalunyaHi ha una altra persona desapareguda a Arenys de Munt. Un home que intentava recuperar el cotxe, quan la riera l'hauria arrossegat.

En el cas de Vilaverd l'aigua s'ha endut el bungalou on eren, situat prop de la llera del riu. L'alcalde de Vilaverd, Antoni Anglès, ha explicat en una entrevista al 324 que el bungalou era una construcció prefabricada annexa a un mas del municipi.

Sis dotacions dels Bombers i diversos agents dels Mossos d'Esquadra busquen les dues persones desaparegudes, tot i que és complicat perquè es tracta d'una zona de difícil accés.

 

 

La pluja està sent especialment intensa al Camp de Tarragona i al sud de Ponent.

 

L'aigua s'endú un celler a l'Espluga de Francolí

També a la Conca de Barberà, una altra població molt afectada és l'Espluga de Francolí, on la força de l'aigua s'ha endut completament el celler Randé Masdéu.

La propietària del celler, Mariona Randé, ha explicat al 324 com ha quedat l'establiment:

"El riu ens ha pres el celler, el negoci sencer. Ens ho ha pres tot: botes, tines, no tenim ni una ampolla de vi per vendre. Res. Tota la collita d'enguany que havia estat de les millors... tot s'ho ha emportat."

Randé també ha lamentat que des de les institucions no s'hagi adequat la zona:

"Nosaltres no hem parat de fer reclamacions a l'ACA, a l'Ajuntament i ningú ens feia cas. Van tallar quatre canyes mal tallades, però el riu estava en un estat lamentable i per això ens ha entrat."

 

El riu Francolí ha augmentat el seu cabal al seu pas per Montblanc:

 

 

A Cambrils, la crescuda de la riera que travessa el municipi s'ha endut part d'un pont, i ha calgut evacuar un grup d'escolars que s'hostatjaven en una casa de colònies que s'inundava.

ARXIVAT A:
Meteorologia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut