Dos CDR, condemnats a presó per desordres públics el dia de la detenció de Puigdemont
Els dos condemnats el dia del judici (ACN)

Dos CDR, condemnats a presó per desordres públics el dia de la detenció de Puigdemont

Un any i un any i mig de presó per a dos manifestants que el 25 de març van participar en les protestes al voltant de la delegació del govern espanyol a Barcelona

RedaccióActualitzat

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a un any i un any i mig de presó una parella de manifestants que el 25 de març de l'any passat protestaven per la detenció de Carles Puigdemont a Alemanya. Se'ls condemna per un delicte de desordres públics.

La Fiscalia acusava un dels dos veïns de l'Hospitalet de Llobregat d'atemptat a l'autoritat pel llançament d'una ampolla de vidre contra una furgoneta de la policia. Per a ell, demanava 6 anys de presó i per a l'altra acusada, dos anys.

El jutge considera que durant el judici, fet el 8 de juliol, va quedar provat que Lluís Mollón i Laia Roca van entorpir el pas dels Mossos d'Esquadra durant la protesta al voltant de la Delegació del govern espanyol. En canvi, el tribunal descarta condemnar Mollón per atemptat a l'autoritat perquè considera que no hi va haver intenció d'actuar contra els agents.
 

Protestes per la detenció de Puigdemont a la Delegació del govern

 

La defensa demanava l'absolució

Cap dels dos condemnats entrarà a la presó perquè les penes són inferiors a dos anys i no tenien antecedents. L'advocada de Mollón i Roca, Laia Serra, ha celebrat que "l'escenari més crític ha quedat desterrat", però ha lamentat que no se'ls hagi absolt, que era el seu objectiu.

Serra manté que "hi havia diversos vídeos contradient de manera frontal i determinant el relat policial" i per això en demanava l'absolució.

Desenes de persones s'han concentrat aquest dimecres al matí davant l'Audiència de Barcelona per donar suport als veïns de l'Hospitalet. L'organització de l'esquerra independentista "Alerta Solidària", que es feia càrrec de la defensa, va convocar la concentració coincidint amb la publicació de la sentència.

ARXIVAT A:
Procés català
Anar al contingut