Barcelona / Madrid

Dos casos més eleven a 23 els contagis de grip nova a Catalunya

Han augmentat fins a 23 els casos de contagi de grip nova a Catalunya. La Conselleria i el Ministeri de Sanitat han confirmat aquest dimecres l'existència de dos casos nous a Catalunya, vuit en el conjunt de l'Estat, fet que eleva fins a 81 el nombre de contagis. Els dos casos nous a Catalunya s'han confirmat a l'Hospital Clínic de Barcelona. Són un noi i una noia de 22 i 26 anys, que presenten un quadre clínic lleu i evolucionen de manera favorable a casa seva. A més, s'han detectat dos possibles casos més, encara pendents de confirmació, un al mateix Hospital Clínic i l'altre a l'Hospital de Mataró.

Actualitzat
Actualment a Catalunya hi ha 23 pacients confirmats i 8 en investigació. En tots dos casos, el balanç ha augmentat de dues persones. El Departament de Salut ha explicat en un comunicat que totes les persones afectades presenten un quadre clínic lleu i evolucionen favorablement als seus domicilis. 
 
Al conjunt de l'Estat, hi ha 81 casos confirmats -8 més que dimarts- i 49 que estan en estudi. Catalunya i Andalusia són els territoris amb més casos confirmats, seguits del País Valencià amb 21.

Els casos nous confirmats són els 2 de Catalunya, 2 més al País Valencià i 4 a Andalusia. Ara mateix, Catalunya i Andalusia tenen el mateix nombre de casos, 23, i són els territoris amb més contagis –i també amb més població-. Les segueix el País Valencià, amb 21. Ja per sota hi ha Castella-la Manxa, amb 5, Madrid, amb 4, i el País Basc, Múrcia, Extremadura, Galícia i Aragó, amb 1. 

Geli compareixerà el dia 21 al Parlament 

La consellera de Salut, Marina Geli, compareixerà el dia 21 d'aquest mes en comissió al Parlament per explicar l'evolució de l'anteriorment anomenada grip porcina a Catalunya.

Aquest dimecres, a la mateixa cambra, la consellera ha explicat que actualment hi ha una "estabilització dels casos", i ha destacat que tothom evoluciona bé i que no hi ha ningú hospitalitzat pel virus. Geli també ha recordat que rentar-se les mans periòdicament és "tant o més efectiu" que l'aïllament respiratori amb les mascaretes.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut