La façana del bisbat de Solsona
La façana del bisbat de Solsona
Solsona

Dos capellans del bisbat de Solsona van abusar de 8 menors entre els anys 50 i 70

El bisbe Xavier Novell demana perdó a les víctimes en una declaració a què ha tingut accés Catalunya Ràdio

Actualitzat

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, revela que entre les dècades dels anys 50 i 70 dos capellans de la diòcesi van abusar de vuit menors.

És la principal conclusió a què ha arribat l'oficina d'atenció a les víctimes d'abusos sexuals que el bisbe va impulsar a principis d'any arran de les informacions que van aparèixer sobre abusos a menors per part de clergues a Catalunya.

En una iniciativa pionera, la diòcesi de Solsona ha impulsat una comissió d'investigació interna que ha analitzat els seus arxius des de l'any 1930. El bisbe Novell ha atès personalment algunes de persones denunciants.

 

El bisbe de Solsona, Xavier Novell, al Palau Episcopal de Solsona (ACN / Mar Martí)

 

En una declaració a què ha tingut accés Catalunya Ràdio, Novell demana perdó a les víctimes:

"Condemno rotundament els abusos sexuals a menors perpetrats per dos clergues diocesans difunts, que les investigacions de la delegació de protecció de menors ha identificat, i demano perdó sincerament a totes les víctimes. Alhora, demano a tots els membres de l'Església diocesana que ens fem càrrec del dolor i del silenci asfixiant que les víctimes han hagut de patir durant molts anys."

La investigació interna ha analitzat quatre casos i, fins ara, n'ha resolt tres. Cap de les víctimes ha volgut revelar la seva identitat. El bisbat tampoc ha volgut donar a conèixer el nom dels dos capellans, morts des de fa anys.

El bisbe de Solsona es compromet a mantenir-se atent a qualsevol nova informació que pugui arribar:

"Ofereixo ajuda a totes les víctimes, disponibilitat a escoltar i a atendre noves revelacions o denúncies i manifesto una vegada més el nostre compromís per fer d'aquest bisbat un lloc segur per als infants i els adults vulnerables. Aquesta diòcesi mira de cara la part més fosca de la seva història i vol treballar perquè mai més succeeixi res de semblant en el seu interior."

En aquest sentit, la diòcesi posa a disposició dels ciutadans l'adreça de correu abusos@bisbatsolsona.cat per adreçar-hi qualsevol informació rellevant.

ARXIVAT A:
Pederàstia EsglésiaAgressió sexual
Anar al contingut