Mallorca

Dos britànics morts en estavellar-se un helicòpter a Mallorca en una zona forestal a Andratx

Dues persones de nacionalitat britànica han mort aquest matí després d'estavellar-se un helicòpter en una zona boscosa situada entre les localitats mallorquines d'Andratx i Estellencs (Mallorca), concretament, a la Trapa (coll de sa Gramola), segons han informat fonts de la Guàrdia Civil i dels Serveis d'Emergències del 112 i del 061. L'aparell accidentat pertanyia a una empresa de "charter and training". L'accident s'ha produït a les 11.10 hores, per causes que es desconeixen, després que un helicòpter amb matrícula anglesa i de lloguer, caigués a una zona boscosa entre els esmentats municipis després d'enlairar-se a les 10.40 hores de l'aeroport de Son Bonet (Palma).

Actualitzat
Al lloc dels fets, s'hi han desplaçat una ambulància de suport vital bàsic i una altra de suport vital avançat del 061, així com un metge del PAC d'Andratx, encara que només han pogut certificar la mort dels dos britànics.

Així mateix, s'hi han traslladat els bombers, ja que la caiguda de l'helicòpter ha causat un petit incendi a la zona que ha estat immediatament extingit.

Amb aquestes ja són setze las persones mortes en accidents d'helicòpter.

   - 19 de març. Sis membres d'una brigada antiincendis del govern d'Aragó moren a Terol, en estavellar-se l'helicòpter en què viatjaven per apagar un incendi a la localitat de Villel. Només va sobreviure un ocupant de l'aparell, un bomber forestal, company de les víctimes.
   - 4 d'abril. Un autogir, amb dues persones al seu interior, es precipita sobre una finca privada localitzada entre les poblacions gaditanes de Medina Sidonia i la pedania de Naverán, on van morir els dos ocupants.
   - 7 de juny. El pilot d'un helicòpter i un especialista d'una empresa que feia treballs de manteniment per a Red Eléctrica Española moren en xocar contra una roca l'helicòpter en què viatjaven, per la vall de Mena.
   - 19 de setembre. Tres persones moren en estavellar-se un helicòpter al terme municipal de la Peza (Granada). L'aeronau es dirigia des de Palma del Río (Còrdova) a la base del dispositiu Infoca a Alhama de Almeria. En el moment de l'accident, l'helicòpter no estava operatiu per a l'extinció d'incendis.
   - 30 de setembre. Mor un pilot danès, Leo Jenssen, i un altre resulta ferit lleu, en xocar dos helicòpters de l'empresa In Air, llogats pel servei d'extinció d'incendis de Castella-la Manxa. Els dos helicòpters, que participaven en l'extinció d'un incendi a Bienservida (Albacete), es van fregar en la maniobra de càrrega d'aigua i van caure a l'embassament
    - 12 de novembre. Moren dues persones en estavellar-se un helicòpter privat quan volava sobre una zona forestal del municipi mallorquí d'Andratx.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut