Simona Levi
Simona Levi

Dos barcelonins, entre 25 persones que donen forma al futur, segons "Rolling Stone"

Són l'activista Simona Levi i el neurofarmacòleg Jordi Riba.

RedaccióActualitzat

La revista "Rolling Stone" ha publicat un reportatge sobre les que considera les "25 persones que estan donant forma al futur en tecnologia, medicina, activisme i altres camps".

Segons la revista, aquests són els inventors i emprenedors que estan canviant "i potser salvant" el món. La llista l'encapçala Elon Musk, cofundador de PayPal i de Tesla Motors. Juntament amb ell i entre altres hi surten: Anthony Romero, director executiu d'ACLU (Unió Americana per les Llibertats Civils), Kamala Harris, advocada i senadora Demòcrata per Califòrnia, gran esperança del partit, Chido Govera, zimbabuesa fundadora de Future of Hope, que forma milers de nenes per cultivar comercialment bolets, Andrea Dutton, geòloga que investiga el canvi climàtic, i Josh Evans, Roberto Flore i Michael Bom Frøst, investigadors de la gastronomia i fundadors de Nordic Food Lab.

A la llista també hi ha dos barcelonins, un de naixement i una d'adopció. La segona és Simona Levi, fundadora de Xnet. La semblança que en publica la revista comença demanant al lector que s'imagini que "el moviment Occupy Wall Street hagués portat realment els banquers davant la justícia", i a continuació explica com Levi i el seu col·lectiu d'activistes digitals va tirar endavant amb la denúncia per les targetes black dels directius de Caja Madrid i pels comptes presumptament falsejats a Bankia abans de sortir a borsa.

A l'article reprodueixen dues frases de Levi:

"Per empoderar el poble necessitem que sàpiga que lluitar val la pena. L'optimisme és la nostra major revenja."

L'altre barceloní de la llista és Jordi Riba, investigador en neuropsicofarmacologia humana a l'Hospital de la Santa Creu i Sant Pau. Qualificant-lo de "farmacòleg de veu suau", assenyala que està a l'avantguarda de la recerca en les possibles aplicacions mèdiques de substàncies psicoactives, com l'ayahuasca. Després de dues dècades d'investigació ha observat els canvis que experimenten a llarg termini els seus consumidors. A més, l'any passat va descobrir que la planta pot promoure la creació de noves cèl·lules al cervell.

Riba creu que si es pot aprofitar aquest efecte, significaria un gran avenç en el tractament de malalties com el Parkinson i l'Alzheimer:

"Estic convençut que en 50 anys sabrem molt més que ara sobre el cervell. No crec que passi molt de temps fins que veiem substàncies psicodèliques incorporades a l'arsenal terapèutic."

Anar al contingut