Imatge d'arxiu d'un grafiter al metro
Imatge d'arxiu d'un grafiter al metro
Barcelona

Dos anys sense poder entrar al metro i un de presó per haver fet grafitis als vagons

L'acusat ha al·legat que en el moment dels fets, el 2018, tenia esquizofrènia i les acusacions han rebaixat la petició inicial de sis anys de presó

Redacció/ACNActualitzat

Un jove no podrà entrar al metro de Barcelona durant dos anys, després de reconèixer que va pintar amb esprai diversos combois i va increpar els passatgers.

Els fets van passar a la parada de Mercat Nou de la línia 1 fa quatre anys, el 2018. Una desena d'encaputxats, entre els quals hi havia el condemnat, van aturar la circulació de trens per fer-hi pintades.

A més, van llançar pots d'esprai contra els usuaris que es queixaven de la situació. Utilitzant un encenedor i un esprai, fins i tot van fer una flamarada per intimidar-los. Quan la policia va intervenir, els seus companys van fugir però a ell el van detenir.

L'acusat ha acceptat aquesta pena, juntament amb un any de presó i una sanció econòmica, per no haver d'anar a judici. El procediment judicial estava previst per a aquest dijous al matí, però les parts finalment han arribat a un acord de conformitat.

L'acusat davant del tribunal de l'Audiència Provincial, aquest dijous
L'acusat davant del tribunal de l'Audiència Provincial, aquest dijous (ACN / Martí Rodríguez)

Trastorn mental com a atenuant

Davant del tribunal de l'Audiència Provincial, el detingut ha al·legat que té un trastorn esquizofrènic i que aquella nit va actuar impulsat pels efectes de la malaltia.

La Fiscalia ho ha acceptat i ha rebaixat la petició de pena que havia fet inicialment, de sis anys de presó, per un delicte de desordres públics i un altre de danys al mobiliari.

Totes les parts ho han avalat i tot seguit se li ha suspès la condemna perquè no té antecedents penals i la pena és inferior a dos anys. Les parts hi han accedit posant com a condició que segueixi el tractament mèdic que està fent i que ho acrediti davant del tribunal cada sis mesos.

Ha contribuït a la reducció de la pena que el tribunal va tardar més de 18 mesos a programar el judici i s'ha aplicat l'atenuant de dilacions indegudes.

Quatre vagons i danys de 8.150 euros

L'acusació de la Fiscalia concretava també que van ser quatre els vagons afectats i xifrava en 8.150 euros el cost dels desperfectes, segons els peritatges que es van fer.

L'acusat haurà de pagar una multa de 540 euros i 2.500 euros més pels desperfectes.

 

ARXIVAT A:
JudicialMetro
Anar al contingut