Ciclisme

Dos anys de sanció per a Riccardo Riccò pel positiu d'EPO en el Tour 2008

El Tribunal Antidopatge del Comitè Olímpic Italià (CONI) ha condemnat a dos anys de suspensió Riccardo Riccò. El ciclista italià va donar positiu en la passada edició del Tour per consum d'EPO de tercera generació. Riccò, que podrà tornar a competir a partir del 30 de juliol del 2010, ha declarat sentir-se "molt decepcionat i desenganyat" per la sanció, ja que esperava "una major comprensió" després d'haver confessat el consum d'EPO. "M'he equivocat i és just que pagui", ha admès.

Actualitzat
De la glòria a les llàgrimes. El mes de juliol, Ricardo Riccò, encara amb 24 anys, era la gran sensació del ciclisme mundial, només comparable a Alberto Contador. Havia estat segon al Giro, amb dues victòries d'etapa. Es parlava del nou Pantani, d'un escalador dels vells temps. Conegut com "La Cobra", Riccò aprofitava l'hematòcrit que generava de manera natural, superior al 50% legal. Però no en tenia prou. Guiat per l'ambició dels grans triomfs, va consumir EPO de tercera generació. Va aparèixer en el Tour amb la victòria com a objectiu, i va imposar-se a Super-Besse i Bagneres de Bigorre. Pocs dies abans, en la quarta etapa, li van detectar la substància prohibida. El positiu es va fer públic el 17 de juliol, quan Riccò estava a dos minuts i mig del liderat. En un principi va negar haver-se dopat, però, dues setmanes més tard, ja a Roma, va claudicar.

Mà dura

Riccò esperava que l'autoinculpació signifiqués una reducció de la condemna, però el Tribunal italià antidòping l'ha sancionat amb 24 mesos de suspensió. "He comès un error i és just que pagui", reconeixia el ciclista abans de marxar entre llàgrimes. El ciclisme italià ha aprofitat el títol mundial d'Alessandro Ballan per girar l'esquena a Riccò, que no podrà tornar a competir fins a l'agost del 2010.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut