Barcelona

Dos agents de la Policia Nacional, investigats per l'1-O a l'Escola Mediterrània

El jutge planteja que l'actuació policial al centre de la Barceloneta hauria estat "desproporcionada"

Roger RoviraActualitzat

El jutjat de Barcelona que investiga les càrregues a la ciutat durant el referèndum de l'1 d'octubre ha citat a declarar com a investigats dos membres de la Policia Nacional per l'actuació a l'Escola Mediterrània. Els policies hauran de passar pels jutjats el 5 de setembre.

El jutge planteja que l'actuació policial en aquest centre de la Barceloneta podria ser "desproporcionada". La decisió es basa en el visionat de gairebé 500 fotografies i més de mitja hora de gravacions de vídeo de l'arribada dels policies i la seva actuació.

A les imatges, es veu que els agents van directament cap a la multitud '"sense intercanviar cap paraula" ni cap "advertiment". Per això, segons el jutge, no es pot apreciar la proporcionalitat del conjunt dels agents que hi van participar perquè no van advertir, ni informar, ni buscar mediació abans de fer ús de la força.


Per això cita a declarar com a investigats el responsable d'aquest dispositiu i un agent que dona diversos cop de porra a la cara a una dona. Es tracta d'un inspector i un subinspector.


El fet que els investigats siguin dos comandaments centra la investigació en el dispositiu desplegat en aquesta escola. Un fet que no treu que accions com aquestes, que van passar en altres col·legis, puguin ser investigades de manera concreta i considerades també desproporcionades.              

Interactiu relacionat: La memòria audivisual de l'1-O

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut