Dones i joves, els més perjudicats per la crisi econòmica, segons el Banc d'Espanya

El Banc d'Espanya preveu un augment de la desigualtat i reclama un estratègia de recuperació urgent amb un ampli consens
Dones i joves, els més perjudicats per la crisi econòmica, segons el Banc d'Espanya

Dones i joves, els més perjudicats per la crisi econòmica, segons el Banc d'Espanya

El Banc d'Espanya preveu un augment de la desigualtat i reclama un estratègia de recuperació urgent amb un ampli consens
Jordina Molas Actualitzat
TEMA:
Precarietat laboral
Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player
imatge

El Banc d'Espanya alerta de les desigualtats que es generaran a conseqüència de la crisi per la Covid-19 i que repercutiran sobretot en les dones i els menors de 35 anys. En el seu informe anual reclama una estratègia de recuperació urgent i amb un ampli consens.

En ple confinament, no va arribar cap turista a l'estat. Zero. Un dels principals motors de l'economia, doncs, el sector turístic, no va tenir cap ingrés. I això ha fet que els seus treballadors, que la majoria són dones i joves, siguin els més castigats econòmicament per la pandèmia, segons recull l'informe anual del Banc d'Espanya.

A més, són els que més treballen en el que l'estudi anomena "la indústria social", que també inclou l'educació i les activitats d'oci, i que és on seguiran moltes restriccions. Són feines amb molta temporalitat i rendes baixes, i la Covid ha fet que s'accentuïn les desigualtats.

I aquests sectors seguiran tocats, perquè el Banc d'Espanya no descarta rebrots.

Això ha fet que l'economia espanyola toqués fons el primer trimestre i caigués un 5,2 per cent, segons les dades oficials confirmades aquest dimarts. I el Banc d'Espanya preveu que les dades del segon trimestre siguin molt pitjors.
 

Com ha defensat el governador en diverses ocasions, veuen molt positius els ERTOs i també l'ingrés mínim vital, però apunten que potser no seran suficients i s'hauria de permetre compaginar-ho amb feines a altres sectors o empreses.

Aquestes mesures i les altres que el govern espanyol ha posat en marxa per fer front a la pandèmia són ben rebudes pel Banc.

Pablo Hernández de Cos, governador del Banc d'Espanya, insisteix que no es retirin de manera precipitada.

"Un cop superada la crisi ens trobarem amb el major nivell de deute públic en moltes dècades. Aleshores ens haurem d'embarcar en reformes pressupostàries profundes que redueixin l'endeutament i donin marge per afrontar possibles dificultats futures."

Per això demanen ajustos fiscals a mitjà termini. L'informe diu que hi ha marge per augmentar els impostos, perquè la recaptació està per sota de la mitjana europea, i també per ajustar les despeses.

ARXIVAT A:
Precarietat laboral Coronavirus Turisme

VÍDEOS RELACIONATS

ÀUDIOS RELACIONATS

Anar al contingut