Captura del vídeo de Sedar Soares creat per la policia holandesa
Captura del vídeo de Sedar Soares creat per la policia holandesa (Youtube)

Donen vida virtualment a un nen de 13 anys assassinat el 2003 per resoldre el crim

La policia holandesa ha fet servir la tecnologia "deepfake" per crear un vídeo en què el nen, mort en un tiroteig mentre jugava, demana ajuda per trobar noves pistes

RedaccióActualitzat

La policia holandesa ha creat un vídeo fals d'un nen de 13 anys per intentar recollir pistes del seu assassinat, fa prop de dues dècades. El nen es diu Sedar Soares, i el van matar a trets mentre jugava a llançar-se boles de neu amb els seus amics, davant de l'estació de metro de Rotterdam, l'any 2003.

El vídeo està fet amb tecnologia "deepfake", que utilitza intel·ligència artificial per emular la gesticulació facial sobre un vídeo a partir d'imatges d'una persona. Així, es pot falsificar com parla, per exemple. 

En aquest cas, i amb permís de la seva família, han donat vida a en Sedar. Envoltat d'amics i familiars, el nen agafa una pilota de futbol --perquè volia ser jugador professional-- i, després de recórrer uns metres amb ella, es dirigeix a la càmera i demana ajuda per resoldre el seu assassinat: "En saps res més? Aleshores, parla".

El pots veure aquí:


Segons el detectiu de la policia holandesa que porta el cas, Daan Annegarn, "arribar al cor dels testimonis i l'agressor funciona". I afegeix: "Quina millor manera de fer-ho que deixar que el Sedar i la seva família parlin?"

"Estem convençuts que pot tocar els cors de l'entorn criminal. Que els testimonis i potser l'autor poden presentar-se".

Per fer el vídeo, van gravar primer un actor fent l'escena amb els familiars i amics del Sedar. Després, van substituir el rostre del jove a partir de les seves fotografies.
 

Ja han rebut desenes de trucades


L'autor dels trets no s'ha trobat mai i, de fet, la hipòtesi amb més força és que era "al lloc equivocat en el moment equivocat" i va ser víctima d'un enfrontament entre bandes que no tenien res a veure amb ell. 

En tot cas, gràcies a la difusió d'aquest vídeo, la policia assegura que ha rebut desenes de trucades. Ara es tracta que alguna d'aquestes noves pistes pugui resoldre el crim de Sedar Soares.

La seva germana, segons recull el comunicat de la policia holandesa, afirma: "No podem recuperar el Sedar, però esperem que doni respostes".

ARXIVAT A:
Policial
Anar al contingut