Efectes de l'incendi a la zona situada entre la Palma d'Ebre i Flix (ACN)
Efectes de l'incendi a la zona situada entre la Palma d'Ebre i Flix (ACN)

Donen per extingit l'incendi de la Ribera d'Ebre 11 dies després

L'incendi ha cremat més de 5.000 hectàrees d'arbres, matolls i camps de conreu de tres comarques

RedaccióActualitzat

Els Bombers han donat per extingit l'incendi de la Ribera d'Ebre, onze dies després que va començar el foc a la Torre de l'Espanyol. Es tracta de l'incendi més greu dels últims anys a Catalunya.

En total, les flames han arrasat 5.046 hectàrees d'arbres, matolls i camps de conreu de tres comarques: Ribera d'Ebre, les Garrigues i Segrià. Els municipis afectats han estat especialment Flix i Vinebre (Ribera d'Ebre). En aquesta comarca també han estat molt castigats la Palma d'Ebre i la Torre de l'Espanyol. Als termes municipals de Maials i Llardecans, al Segrià, i Bovera i la Granadella, a les Garrigues, també han rebut l'impacte del foc.

 

Un vehicle circula pels camins de Bovera, entre finques cremades (ACN) 


Aquest gran incendi s'ha pogut donar per extingit aquest diumenge al vespre, després que, durant la setmana, els Bombers han hagut de fer front a una desena de represes.

 

 

Segons els Agents Rurals, la causa de l'incendi va ser probablement l'autocombustió en un femer. El foc va quedar controlat el 30 de juny, després de cinc dies cremant.

Fins a 120 dotacions dels Bombers de la Generalitat han treballat en les tasques d'extinció en els moments més crítics.

Les administracions públiques es van conjurar aquest dissabte a Flix perquè les ajudes als afectats per l'incendi arribin el més ràpidament possible, i es van emplaçar a intentar reduir al màxim el risc de catàstrofes naturals com aquesta.

La pluja de les últimes hores i la baixada de les temperatures ha reduït el risc d'incendis, i per això s'ha retirat el pla pla Infocat, que ha estat vigent durant tot aquest episodi de calor. 

ARXIVAT A:
Incendis
Anar al contingut