Diversos mitjans de comunicació, a les portes de l'hospital La Paz-Carlos III de Madrid. (Foto: EFE)
Diversos mitjans de comunicació, a les portes de l'hospital La Paz-Carlos III de Madrid. (Foto: EFE)
Madrid

Donen d'alta una infermera ingressada l'Hospital Carlos III, on estava en observació per sospites d'Ebola

Després de donar d'alta aquesta infermera, ara són 15 els ingressats en observació per sospites d'Ebola

RedaccióActualitzat

El segon test que s'ha fet a la infermera ingressada ha donat negatiu en Ebola i ha estat donada d'alta tot i que seguirà en vigilància passiva per tractar de contacte de baix risc fins a finalitzar la quarantena el 16 d'octubre.

Aquesta sanitària va formar part de l'equip que va atendre el missioner Manuel García Vell, mort pel virus de l'Ébola, i ja va donar negativa la primera prova que se li va practicar després del seu ingrés al centre hospitalari.

La infermera va ingressar el passat dia 7 a l'Hospital Carlos III de Madrid per ser sotmesa a observació per presentar "algunes dècimes de febre".

Més ingressos

Tres persones han ingressat aquest dissabte a l'hospital Carlos III de Madrid, totes elles asimptomàtiques, per descartar que tinguin l'Ebola.

El Ministeri de la Presidència ha informat que la tarda de divendres van aïllar preventivament tres dones més que havien estat en contacte amb l'auxiliar Teresa Romero. Es tracta d'una perruquera, una infermera i una dona del servei de neteja del centre de salut on van tractar Romero. Cap de les tres dones presenta símptomes de la malaltia.

A més del positiu per Ebola confirmat de Teresa Romero, hi ha un altre cas en investigació: es tracta d'una infermera del mateix equip que Romero a qui se li ha fet una primera prova PCR que ha donat negatiu i que està pendent dels resultats de la segona prova. La infermera tampoc presenta cap símptoma de la malaltia.

Entre els ingressats dijous hi ha les dues perruqueres que van depilar Romero, dues infermeres, un infermer supervisor i un zelador. A la tarda havia ingressat al Carlos III un facultatiu del SUMA, el Servei d'Emergències Mèdiques. Ho va fer de manera voluntària, per posar-se en quarantena, ja que també va estar en contacte amb Teresa Romero quan la van traslladar en ambulància a l'hospital d'Alcorcón.

Els nous pacients en observació els han ingressat a la planta cinquena del centre hospitalari amb 4 persones més que no presenten símptomes, però que estan considerades d'alt risc per haver estat en contacte prolongat amb Teresa Romero. Són el seu marit, la metge de l'ambulatori que la va atendre i dos metges de l'hospital d'Alcorcón.

A la planta sisena d'aquest hospital hi ha Teresa Romero, la dona infectada, la salut de la qual ha empitjorat en les últimes hores. En aquesta planta d'aïllament també hi ha un infermer que va tractar els dos missioners amb Ebola.

Des de dijous, la planta 4 de l'hospital s'ha buidat de malalts i està habilitada per al personal sanitari que atén els pacients de les plantes 5 i 6, professionals que prefereixen passar la nit a l'hospital i evitar riscos.

A més, fora de l'hospital, hi ha 84 persones en observació, que si presenten febre seran ingressades.

Tres persones ja han rebut l'alta mèdica després de donar negatiu en la segona prova del virus.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut