Tarragona

Donar el pit a la piscina? Queixa d'una dona perquè li van cridar l'atenció

La dona alletava la filla a la piscina municipal amb els peus a l'aigua i el socorrista la va convidar a fer-ho en un altre lloc

Actualitzat

Controvèrsia a Tarragona perquè un socorrista va alertar una mare que donava el pit a la seva filla amb els peus a la piscina i li va dir que ho fes en un altre lloc.

La mare, Laia Saifz, té tres fills. La més petita és la Nit, de només un any. Arran del que li va passar dimecres, denuncia que la normativa de les piscines sobre l'alletament no és prou clara i pot donar lloc a males interpretacions.

La Laia era amb tota la família a la piscina municipal de Sant Pere i Sant Pau. El pare vigilava un dels nens i ella vigilava el mitjà.

La nena estava neguitosa i li va donar el pit, asseguda al lateral de la piscina i tapada amb una tovallola. Ella diu que el socorrista se li va acostar per dir que a la piscina no es podia ni menjar ni beure.

"Va venir el socorrista a dir-me: 'Perdona, però a la piscina no es pot ni menjar ni beure.' En aquell moment no li vaig dir res perquè em vaig quedar molt impactada. Em va dir: 'Si necessites donar-li el pit, pots anar passats els vestuaris, en aquella zona."

 

Piscina municipal de Sant Pere i Sant Pau

Va optar per deixar de donar el pit i a la sortida va escriure una reclamació perquè creu que hi té tot el dret i ho va denunciar a través de mitjans locals.

El tracte, diu, va ser del tot correcte i la queixa és per aclarir la normativa, no pas en contra del personal.

"Entenc les mesures d'higiene de beure i menjar, però no contempla donar-li el pit com una d'aquestes mesures. Perquè en aquell moment la meva filla no estava menjant, necessitava el caliu pel fred que tenia i de la por que tenia d'entrar a l'aigua."

 

 


L'Ajuntament de Tarragona nega que el socorrista prohibís l'alletament i arran del cas ha deixat clar que la prohibició de menjar i beure a l'interior de les piscines no inclou l'alletament matern i que, per tant, està permès.

"La normativa de les instal·lacions del Patronat Municipal d'Esports en cap cas prohibeix la lactància materna a l'interior dels recintes."

De fet, la Societat Catalana de Pediatria defensa la legalitat d'alletar en un espai com aquest.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut