Cleveland

Donald Trump ja és el candidat oficial del Partit Republicà a la presidència dels Estats Units

Aquesta matinada ha rebut el suport majoritari dels delegats dels diferents estats reunits a la ciutat de Cleveland, a Ohio

RedaccióActualitzat

Donald Trump ja és oficialment el candidat del Partit Republicà a les eleccions presidencials dels Estats Units. El magnat, que durant la campanya s'ha anat desfent dels setze rivals que pretenien fer-li ombra, ha estat nominat aquesta matinada a la convenció nacional republicana de Cleveland, a Ohio. Enrere queden, almenys públicament, les discrepàncies internes amb l'aparell del partit.

Trump, però, no hi era present i s'ha limitat a agrair la nominació amb una videoconferència des de Nova York. Donald Trump es reserva la intervenció davant dels seus per aquest dijous, el dia que es clausura la convenció nacional republicana. El candidat llançava aquest missatge:

"Farem que tornin els llocs de treball, reconstruirem el nostre exèrcit esgotat i tindrem cura dels nostres veterans de guerra. Farem unes fronteres més segures, ens desfarem d'Estat Islàmic i restaurarem la llei."

El fill gran de Donald Trump i dues de les seves filles exercien de portaveus a Nova York. A Cleveland, mentrestant, hi ha hagut música de Frank Sinatra i mostres d'alegria més aviat contingudes. Trump ha superat la barrera dels 1.237 vots necessaris per proclamar-se candidat republicà a la presidència dels Estats Units. Un per un, i per ordre alfabètic, tots els estats han anat revelant els seus vots.

Els republicans tenen coll avall la victòria a les eleccions del 8 de novembre. Abans, però, hauran de superar a les urnes Hillary Clinton, que la setmana que ve serà nomenada oficialment candidata del Partit Demòcrata.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut