Washington

Donald Trump denigra els pares d'un soldat mort per la seva condició de musulmans

El candidat republicà insinua amb ironia que, durant la Convenció Demòcrata, la mare d'un capità mort a l'Iraq no va parlar perquè el seu marit no li va permetre que digués res

RedaccióActualitzat

Donald Trump ha tornat a encendre els ànims als Estats Units després de denigrar els pares d'un soldat musulmà nord-americà mort el 2004 per un cotxe bomba a l'Iraq. Durant la Convenció Demòcrata, el pare del soldat, Khizr Khan, un advocat i emigrant pakistanès, va pronunciar un discurs crític contra el candidat republicà. Acompanyat de la seva dona, l'advocat va retreure a Trump la seva proposta per prohibir temporalment l'entrada al país de musulmans amb l'objectiu de combatre el terrorisme jihadista. "Vostè no ha sacrificat res ni a ningú", va afirmar Khan, després de destacar el patriotisme del seu fill, Humayun, i l'alt preu que va pagar per servir els Estats Units.

En una entrevista a la cadena ABC News, el magnat respon que ha fet "molts sacrificis". Es pregunta si "els guionistes de Hillary" havien escrit el discurs de Khizr Khan, i va suggerir que la dona de l'advocat no va parlar perquè "no se li va permetre dir res", en una referència implícita a la possibilitat que, per la seva condició de musulmana, el seu marit no va deixar que ho fes. Aquest va ser el comentari de Trump:

"La seva dona, mireu la seva dona. Era allà dreta. Ella no tenia res a dir (...) Potser no se li va permetre dir res (...). Ella estava molt callada i semblava que no tenia res a dir."

La mare del soldat va justificar després el seu silenci dient que encara està molt afectada per la mort del seu fill i que no pot evitar emocionar-se quan veu la seva fotografia.

Els comentaris de Trump han provocat una allau de condemnes, moltes procedents del seu mateix partit.

La candidata demòcrata, Hillary Clinton, ha dit que no entén l'historial d'insults que protagonitza el magnat:

"Durant aquesta campanya ha insultat reiteradament moltes persones, grups d'americans, i ja no se sap on és el seu límit (...) És difícil imaginar algú que hagi estat candidat a president dels Estats Units dir aquest tipus de coses, l'acumulació de tots els seus comentaris va més enllà de la meva comprensió (...) Ha qualificat els mexicans de violadors, s'ha burlat d'un periodista amb discapacitat i ha insultat un jutge pels seus orígens hispans."

Clinton ha afegit que "cap d'aquests atacs és tan ofensiu com el que va llançar contra la mare del capità Khan, una mare d'un soldat condecorat que va aparèixer a l'escenari per honrar el sacrifici del seu fill".

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut