Donald Trump mostra un cartell amb les xifres del finançament de la campanya de Clinton comparades amb les seves, en el míting de Florida d'aqu…
Donald Trump mostra un cartell amb les xifres del finançament de la campanya de Clinton comparades amb les seves, en el míting de Florida d'aquest dimecres (Reuters)
Florida

Donald Trump acusa Barack Obama de ser el fundador d'Estat Islàmic

El magnat i candidat republicà inclou en l'acusació la seva rival en la cursa presidencial, Hillary Clinton

RedaccióActualitzat

La incontinència verbal que li ha estat molt útil a Donald Trump per atreure l'atenció de la població nord-americana i aconseguir ser el candidat republicà a la presidència dels Estats Units, ara li està portant molts problemes per consolidar la candidatura. Aquest dimecres ha anat un pas més enllà, i ha acusat el president dels Estats Units, Barack Obama, de ser el fundador d'Estat Islàmic:

""En molts sentits, ja ho saben, ells honoren el president Obama, ell és el fundador d'Estat Islàmic. És el fundador. I jo diria que la cofundadora és la deshonesta Hillary Clinton."

Però no sembla que sigui només un estirabot més: Trump ho ha dit primer en un discurs davant dels seus seguidors, dimecres a la nit a Florida, i ho ha repetit en una entrevista aquest dijous al matí a la cadena de televisió NBC:

"Té res de dolent, dir-ho? Per què es queixa la gent que jo hagi dit que és el fundador d'EI? L'únic que faig és explicar la veritat, és el que faig sempre."

Com a argument per fonamentar l'acusació, s'ha referit a "la manera com va retirar les nostres tropes de l'Iraq; va ser un desastre el que va fer". Segons Trump, això va ajudar Estat Islàmic a implantar-se a l'Iraq i a Síria.

Les enquestes li auguren una desfeta davant Clinton

L'atac directe a Obama i a Clinton pot estar motivat per la necessitat que té Trump d'intentar invertir la tendència que mostren les enquestes de cara a les eleccions presidencials de novembre: 48% per a Clinton i 40,3% per a ell. Els líders del partit republicà li han reclamat que es centri en millorar-la, i la seva resposta, de moment, ha estat aquesta acusació fora de mida.

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut