Nova York

Dominique Strauss-Kahn presenta la dimissió com a director gerent de l'FMI

Dominique Strauss-Khan, acusat de violació, ha informat a la cúpula del Fons Monetari Internacional que presenta la dimissió amb efectes immediats, segons un comunicat de l'organisme. L'FMI ha fet públic un escrit al seu web que inclou una carta del mateix Strauss-Khan on explica que es veu forçat a prendre aquesta decisió amb "infinita tristesa", segons paraules textuals. L'encara director gerent de l'FMI rebutja de manera ferma les acusacions que se li imputen. També explica que la decisió la pren per protegir la institució i dedicar tota la seva energia a demostrar que és innocent. El comunicat de l'FMI avança que aviat informarà del procés per escollir un substitut de Strauss-Khan. Mentrestant, continuarà al capdavant John Lipsky.

Actualitzat
El màxim dirigent del Fons Monetari Internacional, Dominique Strauss-Kahn, finalment ha cedit a les pressions i ha deixat el càrrec, després de ser detingut dissabte passat a Nova York acusat d'agressió sexual. Ho ha anunciat la institució en un comunicat que fa referència a una carta tramesa per Strauss-Kahn en què nega els càrrecs que se li imputen.

Havien estat moltes les veus que havien demanat que Dominique Strauss-Kahn abandonés el càrrec. Arribaven dels Estats Units, d'Europa i fins i tot del mateix Fons Monetari Internacional. Un portaveu de l'organisme havia definit com a "ideal" que renunciés i el secretari del Tresor nord-americà, Thimothy Geithner, havia afirmat que Strauss-Khan no estava en posició per dirigir la institució monetària.

DSK podria sortir avui de la presó

D'altra banda, els advocats de Strauss-Kahn tornaran a demanar aquest dijous la llibertat sota fiança, que podria ser d'un milió de dòlars. En una audiència que han aconseguit que es repetís, els advocats proposaran mesures estrictes de vigilància, com quedar sota arrest domiciliari i dur un braçalet electrònic, per controlar tots els moviments de l'acusat.

Aquest divendres, Strauss-Kahn tornarà a comparèixer davant el tribunal. El seu advocat assegura que està bé i que la seva dona l'ha anat a veure.

La víctima nega que hi hagués consentiment


Paral·lelament, la treballadora de l'hotel que suposadament hauria estat agredida sexualment per Strauss-Kahn ja ha fet una primera declaració davant de la jutge. No ha transcendit res del que va declarar la dona, d'origen africà, de 32 anys i vídua. Tot i això, el seu advocat ha desmentit categòricament que el que va passar a la luxosa habitació de l'hotel fos consentit, tal com han apuntat els advocats del director gerent del Fons Monetari Internacional.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut