Barcelona

Domini del sol i algun ruixat de tarda al Pirineu

El cap de setmana les temperatures encara podran pujar una mica més, amb ambient de xafogor a prop del mar. Avui cauran alguns ruixats de tarda al Pirineu i diumenge, també alguns d'aïllats en altres punts de l'interior.

Actualitzat
El cap de setmana començarà amb estabilitat atmosfèrica, però amb un inici de retirada de l'anticicló cap al centre d'Europa. Entrarà una mica més d'aire fred a les capes altes de l'atmosfera i això provocarà que hi hagi més condicions per al desenvolupament de nuvolades.

Dissabte es mantindrà la situació de sol i caloreta en general, però a la tarda creixeran més nuvolades al Pirineu i Prepirineu, que podran descarregar algun ruixat. A banda, també hi haurà més nuvolositat d'evolució a l'entorn del Sistema Ibèric, i no descartem que alguns núvols associats a les tempestes ibèriques puguin arribar per l'extrem sud de Catalunya. També s'acumularan més núvols baixos al litoral, sobretot cap a la Costa Daurada i als dos extrems del dia.

Les temperatures es mantindran sense canvis importants, amb calor al migdia i mínimes semblants a les de divendres. Recordem alguns valors destacats:

6 graus a Das
7 graus a Salòria, cota 2.500 metres
8 graus Sant Pau de Segúries
10 graus al Pont de Suert
14 graus a la Seu d'Urgell, Olot i Vic
16 graus a Lleida i Sabadell
17 graus a Girona, Berga, Banyoles, Ulldemolins i Cervera
18 graus a Manresa, l'Aldea, Amposta
19 graus a Riba-roja d'Ebre i Tàrrega
20 graus a Viladecans, Tarragona i Cabrils
21 graus a Portbou, Badalona i Vilassar de Mar
23 graus a Barcelona

Al País Valencià, la nuvolositat també serà més compacta a la tarda i derivarà en alguns ruixats febles cap a l'interior. Hi haurà més núvols baixos costaners. Cel variable a les Balears.

Per diumenge, la inestabilitat augmentarà un xic més. Persistirà el temps més assolellat al matí, però a la tarda les nuvolades seran més denses al Pirineu i a punts de la Catalunya Central i la zona dels Ports, amb possibilitat de més ruixats.

Els pròxims dies

No es preveuen canvis importants ni cap episodi de precipitació general ni abundant. Sol, núvols i ruixats puntuals conviuran amb termòmetres que es mouran per la banda alta.




VÍDEOS RELACIONATS
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut