Xavier Domènech, aquest matí, a Madrid
Xavier Domènech, aquest matí, a Madrid
Madrid

Domènech proposa als partits dos punts comuns: amnistia i anul·lar el 155

El coordinador general de Catalunya en Comú creu que aquestes dues condicions haurien d'anar més enllà de la política de blocs

RedaccióActualitzat

El coordinador general de Catalunya en Comú, Xavier Domènech, s'ha acostat al Tribunal Suprem per fer costat a Carme Forcadell i els cinc membres de la mesa del Parlament citats a declarar en aquest tribunal. Domènech ha proposat que les candidatures per al 21 de desembre han de buscar els punts coincidents i no la formació de blocs. En aquest sentit, exposa dues condicions:

 

"Les candidatures haurien d'incloure dos punts comuns: l'amnistia dels presos del conflicte i l'anul·lació del 155. Les candidatures pròpies de la democràcia de Catalunya més enllà dels blocs ho haurien d'incloure."

 

Domènech ha qualificat la situació de "gravíssima", i per això ha demanat que tots els partits que es presentin als comicis autonòmics defensin l'amnistia al president de l'ANC, Jordi Sànchez, i d'Òmnium, Jordi Cuixart, i l'anul·lació de les mesures de l'article 155 de la Constitució.

El líder dels comuns s'ha dirigit especialment al PSOE perquè se sumi a aquesta iniciativa en unes eleccions que, al seu parer, han de servir per "desbloquejar" la situació "duríssima" que viu Catalunya.

 

"Estem gairebé convençuts que el PP i Ciutadans no els portaran, però sí que esperem que com a mínim el PSOE sí que els porti."

 

Segons el diputat d'Units Podem, es tracta d'un problema de "naturalesa política" que no es resoldrà "judicialment", i "menys amb polítiques que semblen més de venjança que de justícia". I ha assegurat que s'està jutjant la mesa per portar al Parlament un debat que hi ha en la mateixa societat catalana.

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàEleccions 21D
Anar al contingut