El cap de files dels comuns, Xavier Domènech, entre candidats dels comuns en un acte a Mollet del Vallès, el 12 de desembre de 2017 (horitzontal)
El cap de files dels comuns, Xavier Domènech, entre candidats dels comuns en un acte a Mollet del Vallès, el 12 de desembre de 2017 (horitzontal)

Domènech acusa Cs de ser "el revers obscur" del procés

ACN Mollet del Valllès .-El cap de llista de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, ha acusat aquest dimarts a Cs de ser una formació que s'ha "alimentat" del procés sobiranista. I per això els ha acusar de ser el "revers obscur" del fulla de ruta dels independentistes. Ho ha dit en un acte polític des de Mollet del Vallès (Vallès Oriental) en què ha assegurat que la formació taronja no és en cap cas una "alternativa" al procés perquè "busquen la confrontació". "Vostè no pot recosir res", ha etzibat Domènech a la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas. De fet, el cap de llista dels comuns ha assegurat que si guanya Ciutadans a les eleccions del 21-D suposaria una "derrota" per als catalans i una "victòria per a José María Aznar". "No pot guanyar Cs, només bloquejaria encara més el futur d'aquest país", ha insistit Domènech.

Creu, en canvi, que fa falta un govern "de tots". "Necessitem poder recosir el país, recuperar la dignitat, no ho farà Cs, només ho podem fer la Catalunya de la carmanyola", ha assegurat Domènech en tancar un míting a Mollet del Vallès. En aquest context, el cap de llista dels comuns ha pronosticat que el 21-D hi ha en joc o una victòria d'Arrimadas, a les urnes, que suposaria "frustració, bloqueig i Aznar"; o la de Catalunya en Comú-Podem, que ofereix, ha afirmat, "solucions, desbloqueig i una nova esperança del país". "Ens mereixem sortir del forat, amb més progrés social i més progrés nacional", ha assegurat el cap de files dels comuns. En la línia ja habitual per denunciar els dos blocs, Domènech ha advertit els votants de Cs, PSC i PP que qualsevol d'aquestes tres opcions suposa "acabar votant Arrimadas". De fet, ha acusat el partit taronja de voler més precarietat en les relacions laborals i els ha recriminat que siguin "el partit de l'Íbex 35". "Mentre uns fem campanyes austeres, d'altres tenen pressupostos immensos; [...] acaben pagant els seus favors amb les nostres vides", ha etzibat Domènech. Al míting de Mollet del Vallès, també ha intervingut també el periodista Jaume Barberà, fill de la ciutat, que simbòlicament ocupa la 84a posició de la llista dels comuns. Barberà ha demanat que no es doni "ni un sol vot" al bloc que afirma que "l'escola adoctrina". "L'escola cohesiona, i fa persones lliures; l'hem de conservar, en la volen arrabassar", ha assegurat en acusar partits com Cs de voler aplicar "determinisme lingüístic i social" a Catalunya. "Què ens queda? CatECP. Ens proposen que tornem a l'Estatut, a la Constitució, sense oblidar que nosaltres estem pel dret a decidir, i que les polítiques socials no s'han de fer per ampliar cap base social sinó per justícia social", ha etzibat Barberà que ha reclamat l'alliberament dels dirigents polítics en presó preventiva i que retorni Carles Puigdemont de Brussel·les entre uns aplaudiments que han arrancat tímidament. En la seva intervenció inicial, Barberà ha reclamat a Domènech que es comprometi a construir al Vallès Oriental un ferrocarril com el que uneix les poblacions de l'Occidental. "Teniu raó, aquí falta connectivitat, ferrocarrils i inversió; el nou govern posarà la gent al centre del país", ha respost Domènech. També ha intervingut a l'acte de Mollet, la número 4 per Barcelona, Marta Ribas. S'ha mostrat disposada a convocar "les forces de progrés" a una reunió per Nadal, "amb neules i torrons" ha bromejat, per plantejar propostes i "solucions que no poden esperar més". "Els que asseguren ser d'esquerres hi seran convidats, ells han de dir si s'hi asseuran o no", ha etzibat Ribas.

Anar al contingut