Barcelona

Dolors Camats afirma que el compromís d'ICV amb la consulta és ferm

Dolors Camats, líder de la formació ecosocialista, ha recalcat que la coalició forma part de la majoria parlamentària favorable al dret a decidir

RedaccióActualitzat

El líder d'Iniciativa, Joan Herrera, no ha assistit a l'acte de firma del decret perquè considera que era un acte presidencial.

Tot i que no hi ha hagut fotografia unitària dels partits pro consulta, la dirigent ecosocialista Dolors Camats ha deixat clar que el compromís del seu partit amb el dret a decidir és ferm. Camats ha recalcat que la coalició que lidera forma part de manera "inqüestionable" del dret a decidir i de la majoria parlamentària que l'ha impulsat, amb l'aprovació, la setmana passada, de la llei de consultes.

Camats també ha tornat a demanar al govern espanyol que permeti fer la consulta.

Dilluns, ICV fixarà la data i el procediment de la consulta interna que la formació ecosocialista celebrarà per determinar el sentit del seu vot en la doble pregunta de la consulta sobiranista del 9 de novembre. Hi podran participar no només els militants, sinó també simpatitzants i "amics" dels ecosocialistes.

ICV i Unió Democràtica de Catalunya són els dos partits pro consulta que encara no han decidit el sentit del seu vot en la segona pregunta del referèndum sobiranista.

L'absència de Joan Herrera

Iniciativa ha estat l'únic partit que dóna suport a la consulta que no va assistir a la firma del decret del 9-N. El mateix dissabte, Joan Herrera va publicar una entrada al seu blog en què explica els motius de la seva absència. Entre d'altres, afirma que no li agrada un "excés de litúrgia".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut