L'exconsellera Dolors Bassa sortint de la presó del Puig de les Basses aquest 17 de juliol del 2020, el primer cap de setmana que gaudeix del t…
L'exconsellera Dolors Bassa sortint de la presó del Puig de les Basses aquest 17 de juliol del 2020, el primer cap de setmana que gaudeix del tercer grau penitenciari (Horitzontal)

Dolors Bassa es deslliura de la revocació del Suprem del 100.2

L'Audiència de Girona ja li ha ratificat l'aplicació d'aquest règim sense opció de recurs

Actualitzat

La decisió del Suprem relativa al 100.2 dels presos del procés no afectarà l'exconsellera de Treball i Afers Socials Dolors Bassa. És a dir, que Bassa podrà seguir sortint a treballar amb tercer grau o, en cas que el Suprem el tombés més endavant, ho podria seguir fent en segon.

Això és perquè l'Audiència de Girona, amb data de 22 de juny, va ratificar sense opció de recurs l'aplicació d'aquest règim. Per tant, es considera cosa jutjada abans del pronunciament del Suprem d'aquest dimecres i queda al marge de qualsevol pronunciament de l'alt tribunal sobre el 100.2.

Aquest dimecres el Tribunal Suprem ha denegat i revocat l'aplicació a Carme Forcadell de l'article 100.2, que li permetia sortir de la presó amb permisos per fer voluntariat en aplicació de l'article 100.2.

Però més enllà del cas de l'expresidenta del Parlament, la decisió del Suprem té efectes sobre la resta de presos del procés. Si el fiscal presenta recurs al Suprem pel 100.2, l'aplicació d'aquest article del reglament queda suspesa de seguida, mentre no resolgui el tribunal.

Forcadell, igual que la resta de presos de l'1-O, pot continuar sortint de la presó perquè a dia d'avui tenen el tercer grau. Tots ells estan a l'espera de si la Fiscalia presenta al Suprem el recurs contra l'aplicació d'aquest tercer grau, que va avalar la Generalitat fa només uns dies.

Per tant, en cas que fos revocat aquest tercer grau, l'única que podria continuar sortint de la presó en aplicació de l'article 100.2 seria l'exconsellera de Treball i Afers Socials.

Dolors Bassa, que compleix condemna a la presó de Puig de les Basses, té permís per sortir cinc dies a la setmana, durant sis hores, per anar a treballar en aplicació de l'article 100.2. Des del divendres 17 de juny té el tercer grau, que els va concedir Justícia el 14 de juliol.

Anar al contingut