Pedro Almodóvar
Pedro Almodóvar

"Dolor y gloria", de Pedro Almodóvar, representant espanyola als Oscars 2020

Almodóvar, Amenábar i el debutant català Salvador Simó han competit per ser la pel·lícula espanyola enviada als Oscars

Actualitzat

"Dolor y gloria", de Pedro Almodóvar, és la pel·lícula que representarà el cinema espanyol als Oscars.

L'Acadèmia del Cinema Espanyol torna a apostar pel seu director més internacional, guanyador de l'Oscar a la millor pel·lícula estrangera l'any 1999 amb "Todo sobre mi madre" i al millor guió, el 2003, amb "Hable con ella".

El director manxec, que ja té dues estatuetes, tornarà a provar sort amb aquest film intimista i semiautobiogràfic sobre un director de cinema en un moment difícil de la seva vida. "Dolor y gloria" té com a protagonista Antonio Banderas, que va ser premiat al Festival de Canes per aquesta interpretació.

La nova pel·lícula de Pedro Almodóvar s'estrenarà a l'octubre als Estats Units.

 

 

Ara haurà de ser Hoollywood qui decideixi si finalment l'escollida per l'Acadèmia Espanyola de Cinema acaba lluitant pel premi a millor pel·lícula internacional. S'hi presenten més de 90 països.

Les altres dues aspirants que han competit amb Almodóvar han estat la nova pel·lícula d'Alejandro Amenábar, "Mientras dure la guerra", que s'estrenarà a finals de setembre, i la tercera opció era una pel·lícula d'animació, "Buñuel en el laberinto de las tortugas", del català Salvador Simó, basada en la novel·la gràfica de Fermín Solís.

ARXIVAT A:
Premis Oscars
Anar al contingut