Leticia Dolera i Aina Clotet
Leticia Dolera i Aina Clotet

Dolera lamenta que la polèmica amb Clotet s'hagi fet servir per atacar el feminisme

Clotet l'havia acusat de no donar-li un paper perquè està embarassada

RedaccióActualitzat

Fa dues setmanes, l'actriu Aina Clotet denunciava públicament que el seu embaràs li havia fet perdre un dels papers protagonistes a la sèrie "Déjate llevar", que dirigeix la també actriu i activista feminista Leticia Dolera.

Aquest dimecres, un cop acabat el rodatge, Dolera admet que van tenir un "problema de comunicació" amb Aina Clotet i ha respost amb un comunicat que lamenta que aquest cas s'hagi fet servir per desacreditar el moviment feminista, especialment a les xarxes.

L'actriu defensa que durant la producció s'han pres moltes decisions feministes, "tant a nivell de contingut com en la composició de l'equip".

"M'ha dolgut especialment veure com s'utilitzava aquesta situació per intentar desacreditar el moviment feminista, tan necessari en la nostra societat, o per qüestionar el meu compromís."

 

 

Disculpa pública

La directora exposa que quan l'actriu els va comunicar que estava embarassada ella ja va avançar que seria complicat i van intentar trobar noves solucions durant unes setmanes i fins i tot, diu, es van plantejar denunciar-ho "perquè ens semblava i continua semblant una discriminació".

Ara bé, admet un "error de comunicació". Dolera diu que no van avisar l'actriu a temps que s'obria un nou càsting per substituir-la i, per això, se'n va assabentar per una tercera persona. Dolera situa en aquest punt l'origen del conflicte i li demana disculpes públicament, tot i que assegura que ja ho va fer personalment en aquell moment.

"Sí que hem comès un error de comunicació. Davant del risc de no trobar cap solució perquè l'Aina pogués ser a la sèrie, en paral·lel es va activar un procés de càsting alternatiu. Va ser qüestió d'hores. Tant jo com el productor de la sèrie vam demanar disculpes en el seu moment, per telèfon i en persona. Aprofitem per tornar-ho a fer, aquest cop públicament. Entenc la tristesa que aquesta notícia li hagi pogut provocar i em faig càrrec de la seva decepció."

"Lamento que la nostra falta d'entesa durant tot aquest procés i el fet de no haver sabut acompanyar millor l'Aina, com ella necessitava, ens hagi dut a aquesta situació de tensió i exposició pública."

 

Diu que van intentar trobar solucions

En el comunicat enumera totes les possibles solucions que es van estudiar per evitar prescindir de l'actriu, però diu que finalment no va ser possible un pla de rodatge alternatiu, ni li va poder oferir cap altre paper protagonista ni era factible utilitzar efectes especials per esborrar-li la panxa a la postproducció.

També justifica que era impossible endarrerir o avançar un projecte que estava en marxa perquè hauria perillat la feina d'un centenar de persones.

Dolera parla de les característiques del personatge, que feien incompatible la participació de Clotet. Es tracta d'una dona que pren la píndola anticonceptiva perquè no es vol quedar embarassada i que té diverses escenes de sexe.

L'actriu i directora demana que el debat se centri en com les asseguradores poden fer-se càrrec d'aquestes circumstàncies, entre altres mesures per evitar la discriminació que viuen les actrius embarassades.

ARXIVAT A:
CinemaFeminisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut