Minut de silenci a Vilobí per la mort de les dues nenes (ACN)
Minut de silenci a Vilobí per la mort de les dues nenes (ACN)

Dol a Vilobí d'Onyar per la mort de dues nenes i la seva mare, que les hauria matat

La policia diu que "no hi ha cap mena de dubte" que les nenes han mort de manera violenta

RedaccióActualitzat

Veïns de Vilobí d'Onyar convocats per l'Ajuntament han fet aquest dissabte al matí un minut de silenci per la mort violenta de dues nenes del poble suposadament a mans de la seva mare.

Els veïns d'aquest municipi de 3.200 habitants estan consternats i no s'expliquen què ha pogut motivar el crim. El pare de les dues germanes, de 5 i 6 anys, va ser qui les va trobar mortes divendres quan va arribar a casa, a Salitja.

El cap de l'Àrea d'Investigació Criminal dels Mossos a Girona, Carles Martínez, ha explicat que, cap a dos quarts de dues del migdia, el pare de les nenes va avisar el 112.

Els Mossos treballen amb la hipòtesi que l'homicidi l'hagués comès la mare. La dona va entrar a l'autopista a peu poc després dels fets i va ser envestida per un camió. Segons alguns testimonis, va deixar el cotxe al voral i va saltar a l'autopista. Va quedar greument ferida i finalment va morir al vespre a l'Hospital Josep Trueta.

 

Punt de l'AP-7 on la mare va accedir a l'autopista (ACN)

 

La policia diu que "no hi ha cap mena de dubte" que les nenes han mort de forma violenta, però no ha concretat la causa de la mort perquè el cas està sota secret de sumari.


Una família establerta al poble el 2014

La família vivia a Salitja des del 2014, quan es van traslladar a la casa que s'havien construït. Segons ha explicat l'alcaldessa de Vilobí d'Onyar, Cristina Mundet, cap de les dues nenes estava escolaritzada al municipi. Seguien una educació a casa, però sí que feien diferents activitats extraescolars amb altres petits.

"En un poble petit, al final ens coneixem tots, i és fàcil teixir una certa amistat ràpidament."

L'alcaldessa també ha explicat que no es té constància que la família hagués acudit als serveis socials.

L'Ajuntament ha facilitat suport psicològic al pare de les dues nenes, a la resta de la família --que no viu a Salitja-- i també als amics de les dues víctimes.

 

 

Dol de tres dies

El consistori, que ha decretat tres dies de dol, ha suspès tots els actes previstos per a aquest cap de setmana, la majoria relacionats amb La Marató de TV3, i ha demanat "màxim respecte per a la família".

En un comunicat, l'Ajuntament ha expressat el condol i la "ràbia" per uns "fets tristos i lamentables". També recorda que s'ha de "respectar el secret de sumari", demana "la màxima serenitat possible" i emplaça els mitjans de comunicació a "garantir la intimitat" dels veïns. Mundet no vol que el poble es converteixi en un "plató improvisat" els propers dies.

"És un fet dolorós que ens fa mal a tots."

Anar al contingut