Dol a les xarxes després de la victòria de Trump

Els contraris al futur president omplen les xarxes socials d'expressions de pessimisme, solucions imaginatives i radicals i humor, molt humor

RedaccióActualitzat

La victòria de Donald Trump ha agafat per sorpresa pràcticament tothom. A la xarxa, simultàniament a la lògica alegria dels republicans per la victòria, s'hi ha pogut trobar la cruesa i la creativitat dels que s'han espantat pels resultats. Una de les opcions que s'han proposat, amb l'etiqueta #TwitterBlackout, és expressar el rebuig a Trump deixant els perfils de Twitter en negre:

 

A la xarxa, entre els opositors a Trump, el pessimisme és generalitzat. Una de les icones més utilitzades ha estat l'estàtua de la llibertat de Nova York, ja fos plorant, amagada rere el seu pedestal o marxant del país:

 

Les sèries analitzen les eleccions

Quan l'escrutini a Florida i Ohio ja feia entreveure una victòria de Trump, els responsables de la sèrie britànica que ha revolucionat el món de la ficció televisiva amb històries extremes, "Black Mirror", que han dit que la victòria de Trump no és una de les seves trames, sinó que és una història autèntica.

 
També "House of Cards", com és habitual, ha fet referència al procés electoral:

 

Una coincidència sorprenent és la que han descobert altres usuaris: la sèrie de dibuixos animats per a adults "Els Simpson", ja van convertir Trump en president dels Estats Units... fa 16 anys. La similitud entre les imatges no és només sorprenent; és fins i tot inquietant, perquè els mapes amb els resultats de les eleccions són espectacularment coincidents:

 

També relacionat amb la televisió, altres usuaris han acudit a "Orange is the new Black" per explotar la coincidència dels colors del seu títol amb els de Trump i d'Obama:

 

Proposta d'independència de Califòrnia

Durant el recompte, les cerques sobre com traslladar-se al Canadà s'han multiplicat en les darreres hores i a Califòrnia, fins i tot, ha sorgit una proposta que, de moment, sembla un acudit: copiant el Brexit i amb l'etiqueta #Calexit es proposa que aquest estat se separi dels EUA.

 

Altres usuaris que han manifestat el desig de fugir, literalment, del país han piulat amb l'etiqueta #AmericaIsOverParty, (el "partit d'Amèrica s'ha acabat") que s'ha convertit en tendència:

 

"Estamos jodidos"

Per la seva banda, els hispans descontents amb la victòria de Trump han fet un joc de paraules amb el nom en castellà del país, "Estados Unidos", que s'ha convertit en "estamos jodidos":

 

Alguns usuaris han descobert una coincidència inversa sorprenent i l'han explotada: Trump ha guanyat les eleccions un 9 de novembre, 11/9, just les xifres al revés del 9/11, cosa que ha generat un paral·lelisme inquietant:

 

I, mentrestant, des de les files demòcrates ja hi ha qui pensa qui podrà fer front a Trump d'aquí a quatre anys... i hi ha un nom que destaca: el d'una altra dona de presidenta: Michelle Obama, una de les persones més populars del país i que ha destacat molt en la campanya a favor de Clinton:

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut