Barcelona

Dol a la UB per l'accident on han mort estudiants d'Erasmus

El rector de la Universitat de Barcelona diu que és un sentiment compartit per tot el sistema universitari català i espanyol

RedaccióActualitzat

Les banderes, a l'edifici històric de la Universitat de Barcelona, onegen a mig pal i s'han decretat dos dies de dol oficial. Hi ha consternació, perquè la majoria dels passatgers de l'autocar accidentat eren estudiants de la UB.

L'autocar sinistrat formava part d'un grup de cinc vehicles d'una empresa de Mollet del Vallès, Autocares Alejandro, que tornaven de les Falles de València. L'autocar que ha tingut l'accident era l'últim de la fila. Per això, els altres han continuat el viatge i han arribat sense problemes a Barcelona.

En el viatge d'anada, l'autocar de l'accident l'ocupaven estudiants de la UB, però a la tornada alguns van canviar d'autocar.

Així i tot, el rector de la Universitat de Barcelona, Dídac Ramírez, que ha anat fins al lloc del sinistre, ha aclarit que, molt probablement, moltes de les víctimes són de la seva universitat.

"En tot cas, això és el menys important, perquè, sigui de la universitat que sigui, el sentiment el tindrà tot el sistema universitari català i tot el sistema universitari espanyol", ha dit el rector.

Ramírez ha explicat que acabava de parlar amb uns estudiants que havien sortit il·lesos de l'accident. Tots ells, ha explicat el rector, estaven "amb aquesta contradicció interna que un sent quan el que viatjava al seu costat resulta que saps que ha mort i tu t'has salvat. Deien, ironies del destí, "hem de dir que som afortunats".

Espai de dol a la UB

La Universitat de Barcelona ha habilitat un espai de dol al vestíbul de l'edifici històric des d'avui, diumenge, a les sis de la tarda fins dimecres a les deu de la nit en record dels estudiants morts en l'accident.

La consellera de la presidència, Neus Munté, el conseller d'Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i el conseller d'Exteriors, Raül Romeva, hi han anat aquesta mateixa tarda.

També s'ha obert un llibre de condolences i s'ha organitzat per dilluns un acte institucional de record a les víctimes a la UB, on es faran cinc minuts de silenci, encapçalat pel president del govern, l'alcaldessa de Barcelona i el rector de la Universitat. 
 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut