Maig i juny

Documentals nominats i seleccionats a festivals internacionals

Diversos documentals amb producció catalana estan nominats a prestigiosos guardons o participen aquestes setmanes en reconeguts festivals internacionals. "Tchindas" està nominat als premis AMAA de l'Acadèmia del Cine Africà, considerats els "Oscars" africans i "El botón de nácar" als Premis Platino del Cine Iberoamericà. "Freightened. El preu real del transport marítim" competeix a Sheffield Doc/Fest i "Dead Slow Ahead" a SIFF, el Seattle International Film Festival. D'altra banda, "Un día vi 10.000 elefantes" va participar la setmana passada al Festival de Cine Africano FCAT.

Actualitzat

"EL BOTÓN DE NÁCAR"

"El botón de nácar", de Patricio Guzmán, és finalista en la 3a edició dels Premis Platino del Cine Iberoamericà en la categoria de millor pel·lícula documental. En només dues edicions, aquests premis s'han convertit en un destacat suport a la indústria cinematogràfica dels països hispanoparlants del continent americà, el Brasil, Portugal, Andorra i Espanya. La gala de l'entrega dels premis se celebrarà el 24 de juliol en Punta del Este, a Uruguai. El documental és una producció de Valdivia Film S.A., Mediapro, France 3 i Atacama Producciones.

 

"TCHINDAS"

Des que es va estrenar el juliol del 2015 a l'Outfest Los Angeles LGBT Film Festival, "Tchindas" ha estat guardonada en festivals d'arreu del món. Està nominada al millor documental dels premis AMAA de l'Acadèmia del Cine Africà, considerats els "Oscars africans". El dissabte 11 de juny es donaran a conèixer els guanyadors en una cerimònia que se celebrarà a Port Harcourt, a Nigèria. "Tchindas" és una producció de Doble Banda amb direcció de Marc Serena i Pablo García Pérez de Lara.

 

"FREIGHTENED. EL PREU REAL DEL TRANSPORT MARÍTIM"

"Freightened. El preu real del transport marítim", de Denis Delestrac, competeix en la selecció oficial de Sheffield Doc/Fest. El documental s'estrena al Regne Unit amb les projeccions del dissabte 11 i dilluns 13 de juny. L'estrena a Catalunya va tenir lloc en el marc de la recent edició del DocsBarcelona i pròximament s'emetrà al programa de TV3 "Sense ficció".

El film revela la mecànica i els perills del transport marítim, una indústria que, malgrat que és poc coneguda, subministra a 7 mil milions d'humans i és la clau de la nostra economia, el medi ambient i el model de la nostra civilització. És un treball d'investigació produït per Polar Star Films en coproducció amb La Compagnie des Taxi-Brousse que compta amb la col·laboració de TV3.

 

"DEAD SLOW AHEAD"

L'"opera prima" de Mauro Herce, "Dead Slow Ahead" ha estat seleccionada per participar en la secció "Alternate Cinema" del SIFF, el Seattle International Film Festival, que té lloc del 19 de maig al 12 de juny, a Seattle (Estats Units). Estrenada i premiada l'estiu passat al Film Festival Locarno, ha recollit nombrosos premis des de llavors. És una producció de Nanouk Films, El Viaje Films i Bocalupo Films en coproducció amb Televisió de Catalunya.

 

"UN DÍA VI 10.000 ELEFANTES"

"Un día vi 10.000 elefantes", el primer llargmetratge documental dirigit per Àlex Guimerà i Juan Pajares produït per SeveralStudio en coproducció amb TVE i Televisió de Catalunya, va participar la setmana passada al Festival de Cine Africano FCAT, que se celebrava per primera vegada a les dues bandes de l'estret de Gibraltar, a Tarifa (Espanya) i Tànger (el Marroc).

 

 

Més informació sobre el documental a Catalunya
tv3.cat/documentals 
Subscriu-te al butlletí   
documentals@ccma.cat

 

 

Anar al contingut