Barcelona

Docents i pares insten el govern català a desafiar el Suprem i mantenir la immersió lingüística

La comunitat educativa i les associacions de pares i mares d'alumnes demanen al govern català que no es canviï el model d'immersió lingüística que hi ha a l'escola catalana malgrat les peticions que ha fet el Tribunal Suprem en tres sentències sobre l'educació. Assenyalen que és una de les polítiques més consensuades i que funciona millor. Des de la Plataforma per la Llengua valoren les sentències dictades pel Suprem com un rebuig i un trencament i insten el pròxim govern de la Generalitat a defensar la llengua.

Actualitzat
Docents, pares i mares d'alumnes i plataformes en defensa del català coincideixen a rebutjar les sentències del Tribunal Suprem que demanen que el castellà s'equipari al català a l'escola i que es modifiqui el sistema d'immersió lingüística.

La portaveu de la federació d'ensenyament de CCOO, Montse Ros, demana que no s'apliqui el que dicta l'alt tribunal i ho argumenta així: "La política lingüística és la més consensuada que hi ha hagut a l'educació des que hi ha democràcia" i considera que és l'adient per als alumnes i per al país.

La Federació d'Associacions de Pares i Mares de Secundària formulen la mateixa demanda al govern català: que no acati les sentències de l'alt tribunal. Ho ha dit el seu portaveu, Pere Farriol, en declaracions al programa "El secret" de Catalunya Ràdio: "El nostre govern hauria de ser valent, decidit", i hi afegeix: "No hauria de canviar res".

Mentrestant, des de la Plataforma per la Llengua, Teresa Casals, membre de la junta de l'entitat, ha valorat aquestes sentències com "greus per al català" i ha demanat "fermesa" al pròxim govern de Catalunya per defensar la llengua. Casals ha recordat que la Unió Europea i organismes internacionals avalen els nivells de competència lingüística dels alumnes de Catalunya. Des de la Plataforma no descarten mobilitzacions.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut