Tenis

Djokovic passa per sobre de Federer i aconsegueix un lloc a la final de l'Open d'Austràlia

La final de l'Open d'Austràlia no veurà els dos primers jugadors del món. Novak Djokovic, tercer favorit, ha destronat Roger Federer del torneig australià i ha aconseguit un lloc a la final del torneig. El serbi ha fet un tenis exquisit, mantenint així el nivell mostrat durant tot el torneig. Ha guanyat en només tres sets, per 7-6 (3), 7-5 i 6-4, i ara espera el seu proper rival, que sortirà del partit que jugaran el britànic Andy Murray i l'alacantí David Ferrer.

Actualitzat
El serbi era el rival adequat per calibrar l'autenticitat del moment de Federer, ple de dificultats durant la primera setmana, posat contra les cordes pel francès Gilles Simon en segona ronda, tot i que rehabilitat pel seu bon nivell en el partit contra el seu compatriota Stanislas Wawrinka, al qual va deixar en evidència.

"És un moment especial per a mi. He aprofitat la meva oportunitat i sóc a la final. He passat un moment molt complicat al segon set, quan Federer tenia un avantatge de 5-2. Sabia que si se me n'anava aquest parcial es podia complicar el partit. Afortunadament he reaccionat i he aconseguit el triomf", ha explicat sobre la pista Djokovic. 

En la categoria femenina ja ha quedat definida la final. La xinesa Na Li es jugarà el primer Grand Slam de la temporada davant la belga Kim Clisters. Na Li ha superat la número 1 del món, Caroline Wozniacki, i s'ha convertit en la primera xinesa que es classifica per a una final de Grand Slam.
Anar al contingut