Centenars de persones concentrades a la Plaça Gran de Santpedor per protegir l'únic col·legi de votació que hi ha obert.  1 d'octubre de 2…
Centenars de persones concentrades a la Plaça Gran de Santpedor per protegir l'únic col·legi de votació que hi ha obert. 1 d'octubre de 2017. (Horitzontal)

Diversos municipis de la Catalunya Central blinden els col·legis electorals per dificultar l'accés de la Guàrdia Civil

ACN Sallent.-Davant les diverses càrregues policials que hi ha hagut a diferents municipis de la Catalunya Central, aquells que encara no han rebut la visita de la policia estatal blinden els seus col·legis electorals per dificultar l'accés de la policia a l'interior dels equipaments. És el cas de Santpedor o Sallent, al Bages, on s'ha optat per concentrar tots els punts de votació en un de sol per tal de ser més gent protegint els col·legis. A Santpedor, els veïns han col·locat barricades a tots els accessos del nucli antic, i a Sallent, tenen preparades cadenes i bastides per evitar així l'accés de la policia a l'antiga biblioteca. Centenars de persones es concentren ara davant dels centres disposats a oferir resistència pacifica. Mentrestant, les cues persisteixen a la majoria de punts de votació de les comarques centrals.

Tractors, tanques metàl·liques i de formigó, bales de palla furgonetes o excavadores. Aquests són alguns dels elements que els veïns de diverses poblacions de la Catalunya Central estan utilitzant per barrar el pas a la Guàrdia Civil. Molts d'aquests municipis, a més, han decidit mantenir obert un únic col·legi electoral amb l'objectiu que la gent es concentri en un mateix punt. En el cas de Santpedor, al voltant de les tres del migdia s'ha decidit tancar dos col·legis electorals i guardar en lloc seguir les urnes fins a l'hora del recompte. Hi ha ciutats més grans de la Catalunya Central que també estan optant per aquesta via. És el cas d'Igualada on en aquests moments s'estan tancant la majoria de col·legis i s'està cridat a la població que acudeixi fins a l'Ateneu Igualadí, on es mantindrà un punt de votació fins a l'hora del tancament.Municipis que han rebut la visita de la Guàrdia CivilAl voltant de les sis de la tarda els municipis que ja han rebut la visita de la Guàrdia Civil es concentren, bàsicament, a la comarca del Bages. La Guàrdia Civil hauria requisat urnes i fet càrregues policials, com a mínim, als municipis de Sant Joan de Vilatorrada, Callús, Castellgalí i Fonollosa, on els veïns han fet resistència pacífica. A la resta de comarques del territori, es té constància que la policia espanyola hauria anat a les poblacions anoienques de Montmaneu i Sant Martí de Sesgueioles. En el cas d'Osona, una patrulla dels Mossos s'hauria endut una urna d'un col·legi electoral de la Guixa, tot i que posteriorment s'ha continuat votant amb normalitat.

Anar al contingut