S'investiguen les causes de l'accident mortal d'un ultralleuger i un helicòpter a Inca

Tots dos aparells haurien xocat quan sobrevolaven una zona pròxima a l'hospital d'Inca

RedaccióActualitzat

Un ultralleuger i un helicòpter han xocat mentre volaven prop d'Inca, a l'illa de Mallorca. Hi ha set persones mortes, dues d'elles són menors d'edat.

Cinc de les víctimes volaven en l'helicòpter i són un matrimoni alemany amb els seus dos fills, menors d'edat, que s'allotjaven a Manacor i havien llogat una excursió per l'illa. El pilot, que també ha mort, era de nacionalitat italiana. Els ocupants de l'ultralleuger, que havia sortit de l'aeròdrom de Binissalem, eren un pilot valencià que viatjava amb un amic.

 

 

Per la seva banda, l'helicòpter s'havia enlairat des de l'aeroport de Son Bonet, per a avions lleugers, situat als afores de Palma. Volava sense copilot ja que aquest havia decidit no ocupar la seva plaça per deixar lloc a un dels membres de la família. A l'aparell només podien viatjar cinc persones.

Segons fonts pròximes a la investigació, la família alemanya tenia intenció de fer un dinar amb uns amics a la localitat costanera de Camp de Mar, a l'oest de Mallorca, i abans pretenien conèixer l'illa des de l'aire.

 

 

La col·lisió entre els dos aparells ha tingut lloc cap a les 13.35 hores i a les 15.00 hores els equips dels bombers del Consell de Mallorca estaven treballant per apagar el foc dels dos aparells, que han caigut sobre el camí vell de Costitx, molt prop d'Inca.

 

 

 

 

Les restes de l'helicòpter, del model Bell 216, han caigut escampades sobre la finca Ca la Veritat i les de l'aparell ultralleuger a uns centenars de metres.

La jutge de guàrdia ha arribat al lloc cap a les 16.00 hores per fer l'aixecament de cadàvers, gairebé al mateix temps que la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, per supervisar les tasques sobre el terreny.

 

 

El govern de les illes Balears ha decretat tres dies de dol. La presidenta balear, Francina Armengol, ha enviat el condol als familiars en una missatge a la xarxa:

 

La Guàrdia Civil ha obert una investigació per aclarir els fets.

ARXIVAT A:
Illes Balears
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut