Poc després de l'atac al centre d'Estrasburg (Reuters)
Poc després de l'atac al centre d'Estrasburg (Reuters)

Almenys 2 morts i 11 ferits a Estrasburg en un tiroteig prop del mercat de Nadal

L'atacant ha fugit, però ha estat identificat com una persona fitxada "altament perillosa"

RedaccióActualitzat

Tiroteig aquest dimarts al vespre al centre de la ciutat francesa d'Estrasburg, prop del mercat de Nadal. Hi ha almenys 2 morts. Tot i que les autoritats havien xifrat en 3 les víctimes mortals, han fet una revisió a la baixa del balanç. També hi ha 14 ferits, nou d'ells en "situació molt greu".

L'atacant ha pogut fugir, però ha estat identificat i 350 agents l'estan buscant aquest dimecres.

L'alcalde, Roland Ries, ha dit que almenys s'han sentit quatre trets. El centre històric d'Estrasburg s'ha desallotjat.

Els fets han passat a les 8 del vespre, quan un individu armat ha entrat en un carrer de vianants, al costat del famós mercat de Nadal, una zona molt concorreguda en aquell moment. L'atacant ha obert foc i ha ferit diverses persones. S'ha establert un perímetre de seguretat perquè tohom es quedés a casa seva o en els diferents establiments més pròxims.

Així ho ha expressat en un tuit el tinent d'alcalde, Alain Fontanel.

 

 

Efectius policials a la zona de l'atac (Reuters)

 

Ambulàncies traslladant els ferits a l'hospital (EFE)

 

Les autoritats franceses creuen que es tracta d'una acció terrorista i, per tant, la Fiscalia Antiterrorista de París ha assumit la investigació. Ha obert diligències per assassinat i temptativa d'assassinat en relació amb una organització terrorista.

L'autor dels trets estaria fitxat per la policia com una persona "altament perillosa per a la seguretat nacional". El ministre de l'Interior, Christophe Castaner, ha dit que l'assaltant té antecedents per delinqüència comuna. Fonts de la investigació assenyalen que l'individu hauria d'haver estat detingut per la policia aquest dimarts al matí.

ARXIVAT A:
França
Anar al contingut